Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
3. ledna 2024 v 6:46
Čas čtení 2:10
Marek Pros

Nejlepší piva na světě podle turistů. Plzeň nevyhrála, není ani v první trojce!

Nejlepší piva na světě podle turistů. Plzeň nevyhrála, není ani v první trojce!
Zdroj: Freepik / volně k použití
GASTRO
Uložit Uložené

Říká se, že české pivo je nejlepší na světě. Jenže turisté to vidí trochu jinak.

Nejrozšířenějším pivním stylem u nás je pivo plzeňského typu. Spodně kvašené pivo nejvíce proslavil Plzeňský Prazdroj a většina Čechů a Češek na něj nedá dopustit, je také velmi oblíbené v zahraničí. 

Jenže když opustíme českou kotlinu, zjistíme, že existují chuťově zajímavější pivní nápoje. Důkazem je i hodnocení turistů z celého světa, kteří na webu TasteAtlas vybrali čtyři desítky různých pivních stylů.

Gastrožebříčky na uživatelské platformě Taste Atlas jsou založené na hodnocení lidí, přičemž server rozpoznává skutečné uživatele a ignoruje hodnocení botů nebo takzvaných lokálních patriotů. Jeho cíl je následující: „Propagovat vynikající místní potraviny, vzbudit hrdost na tradiční pokrmy a vzbudit zvědavost na jídla, která jste ještě neochutnali.“

Podívej se na pět nejoblíbenějších druhů piv na světě. Na další straně najdeš, kdo vyhrál, a hlavně na kterém místě nakonec skončila „naše“ plzeň.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse