Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. ledna 2024 14:42
Čas čtení 1:28
Martin Adam Pavlík

Co si pustit o víkendu: Gangsterku s Johnnym Deppem, horor o natáčení porna a polskou černou komedii

Co si pustit o víkendu: Gangsterku s Johnnym Deppem, horor o natáčení porna a polskou černou komedii
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Máš pocit, že už jsi viděl*a všechno, co stojí za to? Rádi tě vyvedeme z omylu.

O víkendu se má pořádně ochladit, takže radši zůstaň doma, zapni si televizi a odpočiň si u dobrého filmu. Ať už se svou drahou polovičkou, rodinou, nebo sám*sama. Nemusíš mít výčitky svědomí. Ber to jako kulturní požitek. 

Každý týden ti přinášíme tipy na skvělé a žánrově různorodé filmy, které jsou k dispozici na platformách jako Netflix, HBO Max, Disney+, SkyShowtime a Voyo. Nezáleží na tom, jestli se vezeš na vlně nových blockbusterů, nebo miluješ starou klasiku, vždy ti nabídneme od každého trochu.

1. Všichni moji přátelé jsou mrtví (Netflix)

Pokud jsi už dlouho neviděl*a pořádně drsnou černou komedii, film Všichni moji přátelé jsou mrtví ti vykouzlí na tváři ďábelský úsměv. Vypráví o partě mladých Poláků, kteří na domácím večírku prožijí opravdu nezapomenutelnou silvestrovskou noc, jaká se už nikdy nebude opakovat. Nápadité, cynické, ostré, ale především opravdu vtipné.

2. X (HBO Max)

Filmy od studia A24 jsou vždy zárukou kvality. Výjimkou není ani horor Tie Westa X o partě filmařů, kteří se snaží natočit tajný pornofilm na nebezpečném americkém venkově. Těšit se můžeš na Miu Goth, Jennu Ortegu nebo Kida Cudiho. V případě, že bys chtěl*a vidět pokračování Pearl, najdeš ho na SkyShowtime.

3. Terapie láskou (Voyo)

Inteligentních romantických komedií bez otravných klišé a sladkých scén s dialogy jako přes kopírák není mnoho. Terapie láskou však do této kategorie rozhodně patří. Koneckonců jde o nejlepší film Davida O. Russella (Tři králové, Fighter). Originální romance s hvězdným hereckým obsazením (Jennifer Lawrence za svůj výkon dokonce získala Oscara) tě dojme i rozesměje. 

4. Veřejní nepřátelé (SkyShowtime)

Nové životopisné drama Michaela Manna Ferrari je právě v kinech, ale ty raději zůstaň doma a podívej se na tento film, který natočil v roce 2009. Je stokrát lepší. Vypráví příběh Johna Dillingera, jednoho z nejznámějších lupičů v historii. Hraje ho Johnny Depp, jeho lásku ztvárnila krásná Marion Cotillard a jeho protivníka, číhajícího s pouty a samopalem, pak skvělý Christian Bale.

5. Desperado (HBO Max)

Pokračování filmu Mariachi a jedna z nejúžasnějších klasik devadesátých let. Antonio Banderas s dlouhými vlasy a nenávistným pohledem masakrující přesilu gangsterů a skvělá Salma Hayek, která se nedobrovolně ocitá v dráze střely. To chceš. Nezáleží na tom, jestli jsi ho viděl*a už nejméně desetkrát, tuhle klasiku si zamiluješ i při opakování.

 

Domů
Sdílet
Diskuse