Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2024 11:00
Čas čtení 1:34
Martin Adam Pavlík

Co si pustit o víkendu: Romantika s Tomem Cruisem, Harry Potter se zbraněmi a nejlepší gangsterka všech dob

Co si pustit o víkendu: Romantika s Tomem Cruisem, Harry Potter se zbraněmi a nejlepší gangsterka všech dob
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Přinášíme ti pravidelné tipy, co sledovat o víkendu na streamovacích platformách.

Nechce se ti o víkendu běhat venku v mrazu? Máme pro tebe řešení. Dej si chill u televize pod dekou s čajem v ruce. S tím, na co se dívat, si nedělej starosti, poradíme ti.

Každý týden ti přinášíme tipy na skvělé žánrově různorodé filmy, které jsou k dispozici na platformách jako Netflix, HBO Max, SkyShowtime a Voyo. Nezáleží na tom, jestli se vezeš na vlně nových blockbusterů, nebo miluješ starou klasiku, vždy ti nabídneme od každého něco.

1. Tenkrát v Americe (Netflix)

Jedná se o nejlepší a nejvelkolepější gangsterku všech dob. Nevěříš nám? Pusť si Netflix. Zapomeň na trilogii Kmotr, Casino, Zjizvenou tvář nebo Pulp Fiction. Tento téměř čtyřhodinový opus Sergia Leoneho s Robertem De Nirem, Jamesem Woodsem a Joem Pescim v hlavních rolích je úplně jinde. 

Jde o poslední dílo režiséra westernových klasik jako Hodný, zlý a ošklivý nebo Tenkrát na Západě. A kdo se postaral o hudbu? Samozřejmě Ennio Morricone. Epické dílo s krásným příběhem a mnoha nezapomenutelnými scénami.

2. Potomci lidí (Netflix)

Děsivá dystopická vize budoucnosti Alfonsa Cuaróna, kterou nikdo z nás nechce zažít. Hlavní hrdina musí chránit poslední ženu na Zemi před neustálými nepokoji, výbuchy a vrahy. Strhující a inteligentní sci-fi s dechberoucími jednozáběrovými scénami a skvělým hereckým obsazením (Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Charlie Hunnam) od režiséra oceňovaných děl jako Gravitace, Roma nebo Mexická jízda.

3. Jerry Maguire (HBO Max)

Jerry Maguire vykouzlí úsměv na tváři a rozesměje i toho největšího cynika a skeptika. Brilantní romantická komedie od sympatického srdcaře a režiséra Camerona Crowea. Obsazení Toma Cruise a Renée Zellweger do hlavních rolí byla skvělá volba. 

4. Zabiják proti své vůli (Voyo)

Nedokážeš si Daniela Radcliffa představit v jiném filmu než v Harrym Potterovi? Měl*a by ses podívat na tuto ujetou, bizarní, ale skvělou akční jízdu z roku 2019, v níž má k rukám připevněné zbraně a střílí z nich, i když nechce. Při sledování filmu budeš jako přikovaný*přikovaná k pohovce v obýváku a nebude se ti chtít nikam odcházet. Film, na který jen tak nezapomeneš.

5. Rango (SkyShowtime)

Pokud už máš doma zlobivé běhající potomky a nevíš, jak je uklidnit nebo získat jejich pozornost, pusť jim tento prvotřídní a zábavný dobrodružný animák. Nejenže zapomenou na všechny hračky, které mají doma, ale i ty velmi rychle zapomeneš na drsnou realitu všedních dnů. Pohádka pro děti i dospělé, jaká se nevidí každý den. Ideální film na nedělní odpoledne.

Domů
Sdílet
Diskuse