Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Česko má podle turistů nejlepší jídlo z masa ve střední Evropě. Překvapí tě, čím jsme vyhráli

4. místo

Naše svíčková si vysloužila v tomto žebříčku čtvrté místo. Tato lahodná specialita, známá svým jemným hovězím masem a krémovou omáčkou, si získala srdce gurmánů po celém kontinentu. Svíčková je často podávána s knedlíky a se smetanou, což vytváří perfektní kombinaci chutí a textur. Je to pokrm, který spojuje tradiční recepturu s moderním lahodným zážitkem pro chuťové buňky.

svíčková
Zdroj: Dezidor / Wikimedia Commons/volně k užití

3. místo

Sarma je pokrm balkánské kuchyně skládající se ze zelných listů plněných mletým masem. Název pochází z tureckého slova sarmak, které znamená „zabalit“. Recept se rozšířil po všech zemích, které náležely k Osmanské říši: Bulharsko, Rumunsko, bývalá Jugoslávie, Řecko, Arménie a Levanta.

Doporučeno
Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda 25. července 2024 v 7:00

Existuje řada krajových variant sarmy. Nádivka se připravuje z jemně mletého či sekaného hovězího nebo skopového masa, do kterého se přidá syrové vejce, cibule, česnek a koření (paprika, čubrica, kopr vonný), někdy také s vařenou rýží nebo pohankou.

Salma
Salma Zdroj: Flick/Marco Verch/volně k použití

2. místo

Zwiebelrostbraten je tradiční pokrm, který se podává ve většině německých a rakouských restaurací v Bavorsku a Vídni. Pokrm se obvykle připravuje z kombinace hovězího masa, cibule, mouky, oleje, másla, papriky, dijonské hořčice, smetany, hovězího vývaru, soli a pepře.

Zwiebelrostbraten.
Zwiebelrostbraten. Zdroj: Wikimeadia/Zwiebelrostbraten mit Kässpätzle/volně k užití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 3 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse