7. místo
Vídeňský saftgulasch, který je považován za rakouskou obdobu maďarského guláše, je vydatný guláš, který se skládá z nakrájeného hovězího masa zalitého hustou a aromatickou omáčkou. Přestože se rakouský guláš z hovězího masa vyvinul z maďarské verze, je považován za gurmánskou lahůdku svého druhu.
![Guláš](https://refstatic.sk/article/a9d7f0fe3c48ca9dc029.jpg?is=1200x2000&s=f8a9c02214adb09e3e4340409c4652a55fdbb270c6bbbe4094b7e9dcf0bc634c)
6. místo
Tato neobvyklá německá specialita nazývaná hackepeter nebo mett se skládá ze syrového vepřového masa, které se má jíst tak, jak je – čerstvé a syrové. Obvykle se dochucuje solí a pepřem, někdy se však může pro zvýraznění chuti přidat drcený kmín, majoránka, muškátový oříšek, česnek nebo cibule.
![tatarák](https://refstatic.sk/article/83f0ff80ab710d8c70ff.jpg?is=1200x2000&s=0f940aa0e59211cd4c6f5da58b88fae1449e22899ce1fa2232e03c2546f810cd)
5. místo
Weihnachtsgans je tradiční německý pokrm, který se připravuje na Vánoce. Je to pečená husa, která se obvykle plní cibulí, sušenými švestkami, kaštany, jablky a/nebo datlemi. Husa se také často plní těstem nebo masovou náplní. Většinou se dochucuje solí, pepřem, tymiánem a majoránkou.
![veganská husa](https://refstatic.sk/article/eea71ec97bbe2d87b70c.jpg?is=1200x2000&s=8cc9a31b327d13f1a8e5fe76b0ef055fdc2570a89bb4de105dae598191344dd5)