Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Česko má podle turistů nejlepší jídlo z masa ve střední Evropě. Překvapí tě, čím jsme vyhráli

7. místo

Vídeňský saftgulasch, který je považován za rakouskou obdobu maďarského guláše, je vydatný guláš, který se skládá z nakrájeného hovězího masa zalitého hustou a aromatickou omáčkou. Přestože se rakouský guláš z hovězího masa vyvinul z maďarské verze, je považován za gurmánskou lahůdku svého druhu.

Guláš
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

6. místo

Tato neobvyklá německá specialita nazývaná hackepeter nebo mett se skládá ze syrového vepřového masa, které se má jíst tak, jak je –⁠⁠⁠⁠⁠ čerstvé a syrové. Obvykle se dochucuje solí a pepřem, někdy se však může pro zvýraznění chuti přidat drcený kmín, majoránka, muškátový oříšek, česnek nebo cibule.

tatarák
Zdroj: Kgbo / Wikimedia Commens

5. místo

Weihnachtsgans je tradiční německý pokrm, který se připravuje na Vánoce. Je to pečená husa, která se obvykle plní cibulí, sušenými švestkami, kaštany, jablky a/nebo datlemi. Husa se také často plní těstem nebo masovou náplní. Většinou se dochucuje solí, pepřem, tymiánem a majoránkou.

veganská husa
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse