Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. února 2024 8:00
Čas čtení 1:42
Adéla Švehlíková

Povyš styl své kuchyně na nový level. Známe nejvíc insta friendly doplňky, které teď vládnou interiérům

Povyš styl své kuchyně na nový level. Známe nejvíc insta friendly doplňky, které teď vládnou interiérům
Zdroj: Propagační materiál/Potten & Pannen, Kvetna1794, Anselm, Highsnobiety
MÓDA DESIGN INTERIÉRU MÓDA
Uložit Uložené

Nevíš si rady s tím, jak boostnout vlastní kuchyni? Změna nevyžaduje obrovský remake, stačí si pořídit některý z menších spotřebičů nebo pár kousků nádobí, které ti zpříjemní čas strávený u vaření.

Domácnost podléhá trendům stejně jako všechny ostatní sféry, které nás obklopují. Žijeme v době, kdy i kuchyňské příslušenství demonstruje styl, a proto není od věci věnovat pozornost i těmto designovým předmětům.

Gustaf Westman.
Gustaf Westman. Zdroj: Propagační materiál/Gustaf Westman


Jednou z nejsilnějších tendencí v oblasti interiéru je bezesporu skandinávský design, který vládne také nádobí a kuchyňským spotřebičům. Minimalismus, kvalita a funkčnost jsou stavebními kameny této estetiky, která se těší velké oblibě. Ani italský či francouzský design nezaostávají a zmiňovaná specifika doplňují o eleganci a barvy. 


A jaké je tedy trendy kuchyňské příslušenství a nádobí? Čti dál. 

Rychlovarná konvice a toustovač Smeg

Kdybychom měli vypíchnout jednu značku, o které ve spojitosti s designem a kuchyní slýcháme nejčastěji, byla by to firma Smeg. Za svou více než 70letou historii vytváří spotřebiče, jež ztělesňují spojení tradice a inovace. Smeg se opírá rovněž o elegantní formu, kterou mají na svědomí spolupráce se světoznámými designéry. 


Snad nejznámější řadou této společnosti je 50's retro style, kterou definují živé barvy, oblé tvary, chromové detaily a vintage nádech snoubící se se špičkovou technologií. Oblíbeným produktem této linie je rychlovarná konvice, která by neměla chybět v žádné stylové domácnosti. 

Smeg.
Smeg. Zdroj: Propagační materiál/Potten & Pannen


Totéž platí i pro toustovač, který propojuje ergonomii, funkčnost a estetiku. Pokud však tíhneš spíše k funkcionalistickému stylu interiéru, hot take jsou za nás spotřebiče v celochromovém provedení. I tady můžeš vybírat z několika ostatních barev. 

Smeg.
Smeg. Zdroj: Propagační materiál/Potten & Pannen

Litinový hrnec Cocotte

Žádnému milovníkovi vaření by neměl v kuchyni chybět litinový hrnec francouzské značky Staub. Ikonický design hrnce s rustikálním nádechem není jeho jedinou předností. Můžeš v něm dusit, péct a obecně připravovat jakákoliv jídla z jednoho hrnce. Dalším plusem tohoto pomocníka je smaltovaný povrch na litinovém materiálu, díky kterému si nádoba uchová teplo po delší dobu. 

Staub.
Staub. Zdroj: Propagační materiál/Potten & Pannen


V neposlední řadě je třeba zmínit, že ho můžeš použít jak na ohřevné ploše indukce, tak v troubě. Nepřekvapuje nás tedy, že se jedná o dream kuchyňský kousek spousty lidí. 

Staub.
Staub. Zdroj: Propagační materiál/Potten & Pannen

Chunky Cup

Za pozornost stojí i produkty z dílny švédského designéra Gustafa Westmana. Hravý design a oblé tvary jsou poznávacím znamením tohoto tvůrce, jehož nádobí virálně koluje po internetu. Řeč je konkrétně o takzvaných Chunky Cups, které se prodávají s matchujícím podšálkem. V podobném duchu se však nesou i vázy nebo ostatní objekty, které navrhuje. 

Gustaf Westman.
Gustaf Westman. Zdroj: Propagační materiál/Highsnobiety
Gustaf Westman.
Gustaf Westman. Zdroj: Propagační materiál/Anselm

Džbán Polka Dot

Abychom nezapomněli ani na lokální tvorbu, naprosto unikátními kousky jsou džbány z ruční výroby sklárny v Květné. Jedná se o jednu z nejdéle fungujících skláren na našem území, jejíž kořeny sahají až do 18. století. Zmíněné džbány s názvem Polka Dot zdobí výrazná struktura, která připomíná bublinky. Stejně jako u předešlých produktů i forma těchto džbánů směřuje k organickému designu, díky čemuž ztělesňuje design světového rozměru. 

Polka Dot džbán.
Polka Dot džbán. Zdroj: Propagační materiál/Kvetna1794
Domů
Sdílet
Diskuse