Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. února 2024 10:55
Čas čtení 0:35
Anna Peclová

Od Elišky Krásnohorské k Jiřině Šiklové: Zapoj svoji školu do pátrací hry o ženách české historie

Od Elišky Krásnohorské k Jiřině Šiklové: Zapoj svoji školu do pátrací hry o ženách české historie
Zdroj: REFRESHER/Eliška Kubů
ČESKO FEMINISMUS HISTORIE ŠKOLA A STUDIUM
Uložit Uložené

Platforma Ženy mohou zve školy na pátrací hru na motivy české emancipace. Nese název Od Elišky Krásnohorské k Jiřině Šiklové: po stopách ženské vzdělanosti.

„Chcete se dozvědět zajímavosti o historii ženské vzdělanosti, boji za ženská práva a o tom, jaké to bylo být ženou na začátku dvacátého století?“ láká projekt.

Doporučeno
Mezi nejodpočinkovějšími městy světa se umístila i Praha. Kdo žebříčku vévodí? Mezi nejodpočinkovějšími městy světa se umístila i Praha. Kdo žebříčku vévodí? 20. února 2024 16:16

Pátrací hra, která probíhá v Praze 2, zavede účastníky na místa spjatá s touto historií. Odhalí důležitá jména a historické momenty i to, jaký život ženy dříve vedly. Za správné odpovědi, které hráči po cestě odhalí, je na konci čeká odměna.

„Hra rozhodně není jen pro holky, protože kluci taky moc dobře vědí, že rovnost je potřeba, a poučit se z historie není na škodu,“ doplňuje web.

Trasa je dlouhá přibližně 1,6 kilometru a předpokládaná doba jejího trvání jsou dvě hodiny. Začíná v Knihovně Jiřiny Šiklové, kde třída dostane pracovní listy a instrukce k průběhu hry. Trasa končí v Centru architektury a městského plánování (CAMP). Mezi začátkem a cílem je šest venkovních stanovišť.

Registrovat se a zjistit více informací můžete na webu.

Domů
Sdílet
Diskuse