Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek byl vytvořen v rámci mediální spolupráce se společností Oktagon.
23. února 2024 16:00
Čas čtení 1:58

Oktagon oznámil atraktivní titulový souboj. Patrik Kincl se po těžkém zranění vrací do klece, utká se s Piotrem Wawrzyniakem

SPORT
Uložit Uložené

Kdo se stane držitelem titulu střední váhy?

Patrik Kincl, šampion střední váhy a nejlepší bojovník Oktagonu MMA, míří na třetí obhajobu titulu. Po vítězném souboji s legendárním Karlosem Vémolou, který byl nejsledovanějším zápasem v historii organizace, přijal výzvu od Vlasta Čepa. Kvůli nepříjemnému zranění byl však prosincový zápas zrušen. Nyní Kincla čeká bojovník, který Čepa v závěru roku 2023 porazil.

Přes čtyři roky neporaženému Wawrzyniakovi není šampionský pás cizí. Polák se už jednou stal králem Babilonu MMA a je jednou z nejlepších středních vah v celém Polsku. Bude to ale stačit na Kincla, který je nejlepším bojovníkem Oktagonu napříč všemi váhami? To se dozvíme už 2. března, kdy se koná souboj v Ostravě.

zjisti víc

Zranění a nečekaná změna plánů

Kincl se měl původně v zápase představit koncem prosince. Krátce před soubojem však během tréninku inkasoval tvrdé koleno a zlomenina očnice ho vyřadila ze souboje o titul proti Vlastu Čepovi. Šance se tedy chopil Wawrzyniak, který jako náhradník přijal možnost bojovat s Čepem o dočasný pás. Nečekaný náhradník na Oktagonu 51 předvedl vynikající výkon a díky vítězství na technický knokaut se radoval z nejdůležitějšího úspěchu ve své dosavadní kariéře.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pro Patrika Kincla jde o poměrně brzký návrat do klece po vážném zranění a fanoušci jsou zvědaví, jaký bude další osud nezlomného šampiona. Zlomená očnice, která zasáhla do děje v prosinci, je velmi citlivým problémem. Bojovník si proto musí dávat velký pozor při trénincích, ale i během nadcházejícího zápasu. V případě, že by nemohl jeden z hlavní dvojice nastoupit, je připraven náhradník Matěj Peňáz.

„Co se týká mého zranění, je to trošku riskantní, ale pokud se mi nic nestane v ringu, nechytím na tu zlomeninu stejné koleno nebo nějaký tvrdý úder, tak mi více času asi stejně nepomůže,“ vysvětlil ve videu Patrik Kincl. Dodal, že příprava na souboj nebyla jednoduchá a musel řešit i několik nepříjemných komplikací.

„Kdo je pověrčivý, tak by to bral jako vesmírné znamení do toho nejít,“ popsal zápasník, který však překážky vnímá jako výzvy a dobrá znamení. Čím jednodušší je příprava, tím náročnější a komplikovanější je následný zápas. Kincl fanouškům slíbil, že se v Ostravě předvede v plné síle. „Nahodit mundúr, doladit gameplan a nezranit se. Poslední ostrý týden zítra začíná,“ napsal na svém Instagramu.

Kromě dvou velkých jmen jsou na kartě připraveni další elitní zápasníci, na hlavní kartě září dvojice Radek Roušal vs. Luke Neale. Současný vládce lehké váhy Ronald Paradeiser bude čelit dvojnásobnému evropskému MMA šampionovi Attilu Korkmazovi. Objev roku 2022 Vladimíra Lengála čeká Daniel Torres, Mr. „Finland“ Amirkhani se setká s Magem Machaevem. Těšit se můžeme i na vítěze Oktagon Undergroundu Matouše Kohouta v zápase s Mateuszem Legierským. Celou kartu najdeš TADY.

„Ta karta je velmi zajímavá, budou tam skvělé zápasy a je to pro mě zodpovědnost. Startuje tam i pyramida Tipsport Gamechanger a ty výkony budou stát rozhodně za to,“ zve na březnový galavečer zápasník.

Jízdenky na ostravský zápas koupíš na této stránce. Jejich cena začíná již na 590 Kč, k dispozici jsou i VIP vstupenky do předních řad přímo u klece.

kup si vstupenky
Domů
Sdílet
Diskuse