Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2024 11:45
Čas čtení 0:43
Veronika Ábelová

Tohle jsou nejbezpečnější evropské země pro cesty autem. Kterým se naopak vyhnout?

Tohle jsou nejbezpečnější evropské země pro cesty autem. Kterým se naopak vyhnout?
Zdroj: Pexels/ Wild Shots Photography/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Server Vignetteswitzerland vytvořil studii, která poukazuje na nejméně a nejvíce bezpečné země na cestování po Evropě.

Jestli plánuješ výlet po Evropě autem, na návštěvu těchto zemí by sis měl*a dát pozor. Server Vignetteswitzerland se zaměřuje na poskytování informací ohledně dálnic a silnic ve Švýcarsku. Jeho posláním je zjednodušit cestu Švýcarskem. Nyní přišel s novou studií, která poukazuje na nejbezpečnější země z hlediska silnic, infrastruktury nebo bezohlednosti řidičů.

Doporučeno
České zeleninové polévky bodují. Jedna je prý třetí nejlepší na světě České zeleninové polévky bodují. Jedna je prý třetí nejlepší na světě 29. února 2024 8:30

Studie analyzovala data Evropské rady pro bezpečnost dopravy s cílem zjistit, které země mají nejvyšší počet úmrtí na silnicích na milion obyvatel. Nejbezpečnější zemí pro řízení se stalo Norsko. Údaje z roku 2022 ukázaly, že počet úmrtí byl 21,38 na milion obyvatel.

Naopak nejhorší zemí pro řidiče je Rumunsko, které má mnohem vyšší úmrtnost. Počet úmrtí se vyšplhal až na 85,81 na milion obyvatel. Hned za ním následuje Srbsko s počtem 82,65 a Bulharsko s počtem 77,64 úmrtí na milion obyvatel. Čtvrté místo obsadilo Chorvatsko a za ním Portugalsko.

Doporučeno
Tahle nejnebezpečnější sexuální poloha může podle chirurga způsobit vážné zranění Tahle nejnebezpečnější sexuální poloha může podle chirurga způsobit vážné zranění 29. února 2024 16:15

Které jsou nejbezpečnější země na cestování v Evropě? Na pátém místě skončilo Švýcarsko a před ním se umístilo Dánsko. Mezi trojici nejbezpečnějších zemí na cestování autem po Evropě se dostala Velká Británie, Švédsko a na prvním místě je již zmíněné Norsko.

Domů
Sdílet
Diskuse