Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. května 2024 18:18
Čas čtení 1:04
Ella Petrová

Na Netflix míří další true crime dokument. Čeho se dopustil španělský kuchař?

Na Netflix míří další true crime dokument. Čeho se dopustil španělský kuchař?
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Brutální případ, který tebou otřese.

Dokument s názvem U vraha v kuchyni (Cooking Up Murder: Uncovering the Story of César Román) sleduje případ španělského šéfkuchaře. Jedná se o třídílnou sérii zkoumající Césara Romána, který si vybudoval svou kariéru na základě používání řady falešných identit.

Pozor, článek může obsahovat spoiler.


Román byl restauratér, který se proslavil jako Král cachopo, což je pokrm charakteristický pro asturskou kuchyni. Jeho kuchařská kariéra se však zhroutila v roce 2018, kdy byl zatčen za vraždu ženy jménem Heidi Paz.

Doporučeno
Tohle jsou prý nejlepší vedlejší postavy seriálu Přátelé. Souhlasíš s výběrem? Tohle jsou prý nejlepší vedlejší postavy seriálu Přátelé. Souhlasíš s výběrem? 6. května 2024 16:25

Román poznal Paz v dubnu 2018, kdy pro něho začala pracovat v moštárně, kterou provozoval v Madridu. Po chvíli se do sebe zamilovali a začali spolu bydlet. Paz však v červnu toho roku začala pochybovat o jejich vztahu, a tak mu nechala vzkaz, že odchází z domu.
 
Pátého srpna Romána kontaktovala, že za ním přijde do bytu, kde společně bydleli, aby si mohli o všem popovídat. To však bylo naposled, co byla spatřena. 
 
Paz bylo pouhých 25 let. Poté, co ji zavraždil, uprchl Román z Madridu a začal pracovat ve městě Zaragoza, kde už používal falešné jméno. Policie ho nakonec zadržela po tříměsíčním celostátním pátrání.
 
Vražda byla dost brutální. Román svou expřítelkyni zabil tak, že ji rozřezal a její ostatky poté uložil do kufru.

Doporučeno
Travis Scott poprvé v Česku! Hiphopová ikona bude mít koncert už v létě Travis Scott poprvé v Česku! Hiphopová ikona bude mít koncert už v létě 7. května 2024 11:16

Během procesu trval Román na své nevině a tvrdil, že jeho bývalá partnerka buď žila v rodném Hondurasu, nebo byla zabita údajným organizovaným drogovým gangem.
 
Nakonec byl Román odsouzen k 15 letům vězení, kde nyní pobývá. Bylo mu také nařízeno zaplatit matce a dětem oběti odškodné ve výši téměř 250 tisíc eur.
 
Na tento děsivý případ se můžeš podívat už v pátek 10. května na Netflixu.

Domů
Sdílet
Diskuse