Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2024 v 9:40
Čas čtení 0:51
Anna Vondráková

Titul za lov myší. Univerzita udělila doktorát kocourovi, vnímají ho jako člena rodiny

Titul za lov myší. Univerzita udělila doktorát kocourovi, vnímají ho jako člena rodiny
Zdroj: Unsplash/Kari Shea/volně k užití
ZAHRANIČÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Vermont State University udělila čestný doktorát oblíbenému členovi kampusu.

Kocour jménem Max Dow se sobotního slavnostního předávání diplomů ve státě Vermont nezúčastnil, škola ale plánuje předat titul jeho majiteli již brzy. Podle univerzity se osvědčil jako zdatný lovec myší. „Už léta je milým členem naší rodiny,“ uvedla na sociálních sítích.

Kocour se stal „doktorem litter-atury“. Jedná se o slovní hříčku, slovo „litter“ v tomto případě odkazuje ke stelivu pro kočičí toalety.

„Max Dow chodí do kampusu Castleton ve Vermontu prakticky po celou dobu, co žije se svou majitelkou Ashley. Tam ho studenti nabírají a nosí v batohu, fotí ho do hodin fotografie a používají jako emoční podporu,“ napsal server Vermont Public.

Divoké kočky v sousedství na něj v minulosti útočily. Jakmile se to však rozkřiklo, členové univerzitní komunity ho začali chránit. Zároveň vyhověli prosbě jeho majitelky na cedulích, které vyvěsila po škole, aby Maxe přivedli domů, pokud ho někdy uvidí venku po páté hodině večer.

„Studenti ho skutečně vodí domů,“ podotkla dle deníku The Guardian Ashley Dow. „Nebo mají moje číslo a já dostávám textové zprávy od náhodných studentů typu ‚Je v pořádku, je nahoře u skleníku‘ a podobně,“ dodala. Zároveň si vzpomněla, že jedna Maxova delší absence na kampusu vedla studenty k tomu, že mu postavili památník. „Byly tam svíčky a všechno – a Maxova fotka, kterou vytiskli a dali do rámečku,“ popsala.

Domů
Sdílet
Diskuse