Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2024 v 15:30
Čas čtení 3:42
Marie Valentová

Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime

Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime
Zdroj: Netflix/ propagační materiál
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU FILM SLOVENSKO STREAMOVACÍ SLUŽBY
Uložit Uložené

Tento víkend si streamovací hody užiješ hlavně na Netflixu. Že nemáš Netflix? Nezoufej, přidáváme i tipy na filmy zadarmo.

Sobota a neděle nám proprší, ale nemusí ti to vůbec vadit. Aspoň je tu šance dohnat pecky, které na nás chrlí Netflix i jiné streamovací služby. Pohodlně se zavrtej do gauče a pouštěj.

Vidět můžeš slovenské slick drama o drogách, dokument o produkční společnosti pro TikTok influencery, ze které se vyklubala sekta, zbrusu nový titul s tváří Benedicta Cumberbatche a pro náročnější tu bude romance podle Shakespeara s tak krásnými kostýmy, že nebudeš stíhat sledovat děj. Co si vybereš? 

Fentasy

Drogový thriller inspirovaný skutečnými událostmi, které se na Slovensku odehrály před deseti lety, můžeš streamovat od čtvrtka. Budeš sledovat Sofii (Kristína Kanátová), která se svým novým přítelem objeví velice výnosné podnikání. Když jakoukoliv drogu mixneš s trochou fentanylu, její účinky se totiž několikrát znásobí... Bohužel ale ruská mafie o nové konkurenty na drogové scéně nestojí, takže se začnou dít poněkud brutální věci. 

Ambiciózní autorský snímek ti předvede fresh herecké talenty z Česka i Slovenska, podnikne fešný flashback do let minulých a blýskne se stylovým production designem. Čekej zkrátka něco, co by se dalo chápat jako slovenská odpověď na Euforii

Fentasy.
Fentasy. Zdroj: Bioscop
Kde si dokument pustit: Netflix
Délka: 1 hodina a 25 minut
Režie: Samuel Vičan, Anastasia Hoppanová
Scénář: Anastasia Hoppanová
Hrají: Kristína Kanátová, David Švehlík, Noël Czuczor, Anna Jakab Rakovská, Tomáš Magát, Bronislava Kováčiková
Dostupné od: 29. května

Tanec s ďáblem: TikToková sekta 7M

Miranda a Melanie Wilkingovy si na TikToku získaly milionový fame. Sesterské taneční duo si postupně zamilovávala celá Amerika, a tak si přirozeně získalo pozornost talent scoutů. Oslovili je 7M. Malá produkční společnost, která jim nabídla skvělý koncept. Spojuje totiž několik tiktokerů, kterým nabízí pohodlnou venue, kde můžou tvořit spolu a inspirovat se navzájem. K tomu dobré zázemí, skvělého kameramana. A ten má shodou okolností otce, který je pastor. 

netflix 7m dancing with the devil
Zdroj: Netflix/propagační materiál

Několik tiktokových tanečnic a tanečníků a bývalých členek a členů společnosti 7M ti na Netflixu ve třech hodinových epizodách odvypráví příběh, který tě přesvědčí, že sekty neohrožují jenom pověrčivé fanatiky. A že jsou hrozbou i dnes a možná víc než kdy dřív. 

True crime série už se vyhoupla na třetí příčku nejsledovanějších seriálů, takže na ní nejspíš něco bude. 

Kde si dokument pustit: Netflix
Délka: 58, 53 a 49 minut
Režie: Derek Doneen
Dostupné od: 30. května

Eric

Krimi nádech má také nový quality TV kus s tváří samotného Benedicta Cumberbatche. Přenese tě do atmosférických 80. let, kdy býval New York zatraceně nebezpečné město. Potvrzuje to i příběh malého Edgara. Ten totiž po cestě do školy zmizí beze stop. 

Doporučeno
Na Netflix míří erotická komedie s hvězdou Sex Education. Co dalšího si pustíš o víkendu? Na Netflix míří erotická komedie s hvězdou Sex Education. Co dalšího si pustíš o víkendu? 26. července 2024 v 16:00

Pro jeho rodiče (Cumberbatch a Gaby Hoffman) se tak rozjede skutečná noční můra. Kromě ztráty dítěte musí čelit nemilosrdné pozornosti veřejnosti i médií, zátěžové zkoušce pro jejich manželství a nebezpečným coping mechanismům. Od alkoholu po trochu zvláštní obsese. Minisérie čítá šest epizod dlouhých necelou hodinu a z traileru ti spadne čelist.

Kde si sérii pustit: Netflix
Délka: 6× asi 55 minut
Režie: Lucy Forbes
Scénář: Abi Morgan
Hrají: Benedict Cumberbatch, Gaby Hoffmann, Ivan Morris Howe, Jeff Hephner
Dostupné od: 30. května

Ofélie

V sobotu přijde na Netflix kostýmní drama podle Shakespeara, které by mohlo na chvíli uhasit tvou žízeň po Bridgertonech. Dostaneš totiž překrásné dobové reálie, lásku, ale protože jde o adaptaci klasické hry, tak samozřejmě i nějakou tu tragédii. Celkově jde o příběh plný zápletek, který je nabušený skvělými herci v čele s „Rey“ Daisy Ridley.

Ta si střihne roli mladičké Ofélie, která se zakouká do prince Hamleta (George MacKay) a dostane se ke královně (Naomi Watts) jako dvorní dáma. Jenomže královský dvůr zrovna čeká bouřlivé období a Ofélie se ocitne přímo uprostřed. 

ofélie ophelia daisy ridley naomi watts george mckay
Zdroj: Netflix/IMDb/propagační materiál

Zajímavé je, že se britský snímek částečně točil i u nás, takže při sledování můžeš hádat, jestli nepoznáš některá známá česká zákoutí. 

Kde si film pustit: Netflix
Délka: 1 hodina a 54 minut
Režie: Claire McCarthy
Předloha: Lisa Klein (kniha), William Shakespeare
Scénář: Semi Chellas
Hrají: Daisy Ridley, Naomi Watts, Tom Felton, Clive Owen, George MacKay

 

Ve znamení býka

O víkendu můžeš podniknout také hloubkovou sondu do duše jednoho z nejkontroverznějších hudebníků současnosti. Dokument o Machine Gun Kellymu sází na upřímné vyprávění o superstar, jež má na jedné straně obrovský fame, ale problémy s drogami, depresemi a vnitřními démony na straně druhé... Čeká tě podívaná s estetikou videoklipů, která tě vizuálně strhne. Proto taky posbírala spoustu festivalových cen, od Benátek po Karlovy Vary. 

Kde si dokument pustit: KVIFF.tv
Délka: 1 hodina a 38 minut
Režie a scénář: Tim Sutton
Účinkují: Machine Gun Kelly, Maddie Hasson, Ruby Rose, Megan Fox
Dostupné od: 29. května

Rivalové

Tenisový epic battle od Lucy Guadagnina se Zendayou v hlavní roli ještě visí na programu kin. Diváky, kteří jeho příchod včas nezaregistrovali, ale mohl lehce zmást. Distribuce ho totiž do Česka uvedla pod názvem Rivalové, což je ale zároveň formulové drama z roku 2013 věnované nezapomenutelnému příběhu Nikiho Laudy. 

Doporučeno
V hlavní roli toxicita, stereotyp, nuda a sexualizace Zendayi. Feministická kritika filmu Rivalové V hlavní roli toxicita, stereotyp, nuda a sexualizace Zendayi. Feministická kritika filmu Rivalové 15. května 2024 v 11:00

Pojďme si nyní, když je formulová sezona, připomenout původní Rivaly s neodolatelným Chrisem Hemsworthem a mistrovským Danielem Brühlem, jak se v rolích Jamese Hunta a Nikiho Laudy předjíždějí na okruhu. Film s lichotivými 90 procenty hodnocení seženeš na několika streamovacích platformách (Max, Apple TV+), ale moc se neví, že ho má v nabídce iVysílání zdarma. 

niki lauda hemsworth bruhl rush rivalové
Zdroj: Universal Pictures/propagační materiál
Kde si film pustit: iVysílání
Délka: 2 hodiny a 3 minuty
Režie: Ron Howard
Scénář: Peter Morgan
Hrají: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Natalie Dormer

Kuciak: Vražda novináře

Streamovací služba České televize má v katalogu taky dokument mapující příběh a vraždu Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Zfilmovaná kauza se nyní drží v top 5 platformy, takže očividně zajímá spoustu lidí. Asi chápeš proč...

Možná jsi dánský dokument opomněl*a i ty a vzhledem k tomu, co slovenská mediální scéna zažívá dnes, se rozhodně hodí si jej připomenout. Pokud jsi snímek neviděl*a, teď je ideální čas dopřát si ho jako deep dive do kontextu aktuálního dění.





Domů
Sdílet
Diskuse