Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Vysoká kriminalita, násilí a drogy. Tohle jsou nejvíce nebezpečná města na světě

3. Grozny, Čečensko

Město Grozny bylo v roce 2003 jmenováno Organizací spojených národů nejvíce zničeným městem na Zemi. A to hlavně kvůli důsledkům dvou vlečících se válek s Ruskem, kvůli kterým většina obyvatel uprchla. Někteří stále žijí ve skořápkách svých domovů pod hrozbou místních gangů a mafie.

Grozny
Zdroj: Wiki Commons/ Marie Čcheidzeová

2. Mogadišo, Somálsko

Toto město je považováno za hlavní město Somálska, přestože od propuknutí občanské války v roce 1991 neexistuje žádná vládní kontrola nad většinou území země. Mogadišo je charakterizováno jako zhroucený stát a nachází se v jedné z nejbezprávnějších částí světa.

somálsko
Zdroj: Flickr/ Oxfam East Africa

1. Ciudad Juárez, Mexiko

Šíleně nebezpečné pohraniční město Juarez se „pyšní“ jedním z nejvyšších počtů vražd na světě. Jen v roce 2009 bylo v důsledku násilí spojeného s drogami zabito 2 600 lidí. Policie téměř neexistuje, protože většina jejích vysoce postavených členů byla zavražděna, a ani armáda se mocným drogovým kartelům nevyrovná.

mexiko
Zdroj: Wiki Commons/ Alejandro Rosales
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse