Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Čteš článek:
Kouřit ještě nesmí, ale dřít na tabákových plantážích ano. Co všechno máš z dětské práce?

Elektronika

gamerka gamer girl holka konzole hry
Zdroj: Pxfuel/CC0/volně k užití

Dětská práce se běžně využívá také během těžby základních kovů (typicky například kobaltu), jež se používají k výrobě desek elektronických obvodů, které napájejí chytré telefony, herní konzole a počítače. Podle ILAB se dětští pracovníci na těžbu kovů vyskytují až ve 24 zemích, typicky například v Kongu, na Srí Lance nebo v Pákistánu. Továrny, které kovy zpracovávají, pochází hlavně z Číny. Elektronický průmysl přitom zahrnuje také automobily.

Doporučeno
Déčka nejsou velká prsa a málokdo má 75B. „Díky padnoucí podprsence se vám bude lépe dýchat i žít,“ radí braexpertka Déčka nejsou velká prsa a málokdo má 75B. „Díky padnoucí podprsence se vám bude lépe dýchat i žít,“ radí braexpertka 11. června 2024 v 8:30

Jak dlouhodobě upozorňuje nevládní organizace Amnesty International, v dolech, kde panují nebezpečné podmínky, pracují nejen dospělí, ale i děti ve věku od sedmi let. „Okouzlující výklady obchodů a marketing nejmodernějších technologií jsou v ostrém kontrastu k dětem, které nosí pytle kamení, a k horníkům v úzkých umělých tunelech, kterým hrozí trvalé poškození plic,“ prohlásil zástupce Amnesty Mark Dummett.

V minulosti již unikly kauzy o zneužívání dětské práce pro objednávky technologických firem, jako je Samsung nebo Apple. Důkazy o podezření na dětskou práci se našly přímo v továrně jejich čínských dodavatelů.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 4 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse