Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Kouřit ještě nesmí, ale dřít na tabákových plantážích ano. Co všechno máš z dětské práce?

Potraviny

Avokádo
Zdroj: Unsplash/Louis Hansel/volně k použití

Vzhledem k tomu, že se podle odhadů Child Labor Global Estimates až 70 procent (neboli 112 milionů dětí) všech dětských pracovníků vyskytuje v zemědělství, v našem seznamu nemůžeme opomenout ani potraviny, které běžně jíme.

Doporučeno
Jak se z chudé dívky s depresemi stala ikona pro celý módní svět. Kdo je milionářka Emma Chamberlain? Jak se z chudé dívky s depresemi stala ikona pro celý módní svět. Kdo je milionářka Emma Chamberlain? 10. června 2024 v 14:00

Problematiku dětské práce a náročné podmínky za směšný výdělek přitom podporují producenti na plantážích, následně i jejich dodavatelé a v konečném důsledku také my, kteří si výrobky kupujeme v obchodech. Kousek čokolády, avokádo nebo rýži tak můžeš jednou za čas vyměnit za lokální a sezónní potraviny od českých farmářů.

Do hledáčku médií se opakovaně dostávají hlavně přední cukrářské společnosti na světě. Obvinění z otrokářské práce na kakaových farmách či při získávání palmového oleje dříve čelily například Nestlé, Hershey's, Mars nebo Cadbury. Většina z nich sice slíbila, že osvobodí svou společnost z dětského otroctví, avšak kvůli nedostatečným kontrolám světových institucí není jisté, zda je tomu skutečně tak.

Doporučeno
Čokoláda za osm korun, pivo IPA za šest. Navštívili jsme nejlepší pražské „zlevněnky“ Čokoláda za osm korun, pivo IPA za šest. Navštívili jsme nejlepší pražské „zlevněnky“ 7. června 2024 v 8:00
 
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 5 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse