Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je PR zpráva společnosti Kamody.
24. července 2024 v 10:30
Čas čtení 2:01
Sponzorovaný obsah

Nejnovější trendy v designu koupelen

Nejnovější trendy v designu koupelen
Zdroj: Adobestock.com / Who is Danny
ZAJÍMAVOSTI BYDLENÍ DESIGN INTERIÉRU
Uložit Uložené

Pokud se vám zdá, že koupelna je jen nudné místo pro rychlou hygienu, je na čase tento názor přehodnotit. Moderní designéři a architekti se opravdu činí, aby z tohoto intimního prostoru vytvořili oázu klidu, stylu a technologického pokroku.

Minimalismus, příroda a technologie

Začněme s tím, co hýbe světem designu – minimalismem. Možná si říkáte, že méně je někdy více, a v případě koupelen to platí dvojnásob. Jednoduché linie, čisté plochy a absence zbytečných dekorací tvoří z koupelny místo, kde si můžete odpočinout od vizuálního smogu každodenního života. Velké keramické dlaždice, skleněné sprchové kouty bez rámů a umyvadla zapuštěná do desek z přírodního kamene – to vše přispívá k pocitu vzdušnosti a prostornosti. Trend sprchových baterií se také řídí minimalismem, o čemž vás můžou přesvědčit produkty značky Paffoni. Když k tomu přidáte skryté úložné prostory, máte koupelnu, kde každá věc má své místo a nic neruší váš klid.

Pokud máte rádi přírodu, budete nadšeni z dalšího trendu – biofilního designu. Zní to možná složitě, ale jde o to, přinést kousek přírody do vašeho domova. Dřevěné prvky, rostliny a přírodní materiály jako kámen nebo bambus se stávají neodmyslitelnou součástí moderních koupelen. A co teprve vertikální zahrady nebo mechové stěny, které nejenže vypadají úžasně, ale také zlepšují kvalitu vzduchu? Navíc, když si při ranní hygieně budete moci připadat jako v lese, den začne mnohem příjemněji.

Doporučeno
Bára a Filip si postavili vlastní tiny house: Rozpočet nám nestačil, musel jsem jít na půl roku pracovat do Německa Bára a Filip si postavili vlastní tiny house: Rozpočet nám nestačil, musel jsem jít na půl roku pracovat do Německa 4. července 2024 v 9:40

Technologické inovace pronikají do všech oblastí našeho života a koupelna není výjimkou. Chytré koupelny jsou nyní vybaveny funkcemi, o kterých by se nám před pár lety ani nesnilo. Jak by se vám líbilo zrcadlo s integrovaným osvětlením, které se automaticky přizpůsobí intenzitě okolního světla, nebo dotykové ovládání sprchy, které si pamatuje vaši oblíbenou teplotu vody? A to není všechno – co takhle toaleta s vyhřívaným sedátkem a funkcí samočištění? Už žádné nepříjemné překvapení při noční návštěvě toalety!

Barvy, vzory a udržitelné materiály

Barvy v koupelnách zažívají také velkou změnu. Zapomeňte na sterilní bílou, dnešní trendy přinášejí barevné revoluce. Tmavé odstíny, jako je hluboká modrá, smaragdově zelená nebo dokonce černá, dodávají koupelnám luxusní a intimní atmosféru. Kombinace těchto tmavých tónů s kovovými prvky, například zlatými nebo měděnými bateriemi a doplňky, vytváří elegantní a sofistikovaný vzhled. Nemluvě o tom, že tmavé barvy skvěle skrývají skvrny a usazeniny, což vám ušetří spoustu času při úklidu.

A co dlažba? Zatímco klasické čtvercové dlaždice jsou stále populární, na výsluní se dostávají také netradiční tvary a vzory. Hexagony, rybí kosti nebo velkoformátové dlaždice s imitací mramoru dodají vaší koupelně unikátní vzhled. Nejenže tyto neobvyklé tvary přitáhnou pohledy, ale také rozbijí monotónnost a dodají prostoru dynamiku.

Nelze opomenout ani důraz na ekologii a udržitelnost. Koupelny se stávají místem, kde můžete snadno přispět k ochraně planety. Používání recyklovaných materiálů, vodu šetřící technologie a energeticky úsporné osvětlení – to vše se stává standardem. Instalace sprchových hlavic a baterií, které redukují spotřebu vody, nebo solárních panelů pro ohřev vody, není jen módní záležitostí, ale také krokem k udržitelnější budoucnosti.

Doporučeno
Kauce za byt nesmí být vyšší než tři nájmy. Poradíme ti také, jak se bránit, když ti kauci nechtějí vrátit Kauce za byt nesmí být vyšší než tři nájmy. Poradíme ti také, jak se bránit, když ti kauci nechtějí vrátit 10. června 2024 v 8:10

Na závěr si necháme něco extra – wellness prvky. Ano, koupelna už není jen místem pro rychlou sprchu, ale také pro relaxaci a regeneraci. Vířivé vany, parní kabiny, chromoterapie (terapie světlem) nebo aromaterapie – to vše můžete mít ve své vlastní koupelně. Stačí si jen představit, jak po dlouhém dni relaxujete ve vaně plné bublin, obklopeni jemným světlem a vůní levandule. To je luxus, který si dnes může dopřát téměř každý.

Domů
Sdílet
Diskuse