Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořený redaktorem, ale jde o specifickou formu partnerství.
dnes 10. října 2024 v 15:00
Čas čtení 5:00
Richard Balog

Tenisky v přírodních tónech budou tvým podzimním trumfem. Sáhneš po ikonickém modelu adidas, nebo vyzkoušíš technické Salomony?

Tenisky v přírodních tónech budou tvým podzimním trumfem. Sáhneš po ikonickém modelu adidas, nebo vyzkoušíš technické Salomony?
Zdroj: adidas Originals
MÓDA TENISKY
Uložit Uložené

Vybrali jsme 10 nejatraktivnějších modelů, které najdeš v internetovém obchodě Footshop.

Sezónní barevné trendy jsou kapitolou samy o sobě. Nikdo přesně neví, jak vznikají, ale když se tak stane, dozví se o tom celý svět. A a to i díky tomu, jaké tenisky vidíme v ulicích.

Pokud nechceš uvíznout v nekonečném kolotoči toho, co se kdy nosí, odpovědí na podzim jsou tenisky v univerzálních přírodních tónech, které se dají nosit prakticky ke všemu. Podívej se na seznam níže, kde najdeš ikonické modely adidas Originals, ale i technické Salomony a cool provedení Reebok LTD.

Podívej se na kompletní nabídku obuvi, oblečení a doplňků v internetovém obchodě Footshop
Ceny a dostupnost produktů jsou aktuální v době psaní článku. S postupem času se mohou změnit.
Pokud hledáš limitované módní kousky včetně tenisek, které jsou v tradičních internetových obchodech již vyprodané, podívej se na REFRESHER Market. Najdeš zde nejlepší nabídky od ověřených prodejců na jednom místě.

adidas Originals Campus 00s 2 799 Kč

Tým návrhářů adidas Originals vždy správně reaguje na sezónní změny a trendy, což potvrzuje i toto provedení modelu Campus 00s se svrškem z prémiové směsi „střapatého“ semiše a nubuku.

Výrazný semišový základ doplňují tónované tři pruhy pro luxusní nádech, zatímco textilní podšívka zajišťuje pohodlný krok. Tenisky adidas Originals Campus 00s jsou postaveny na výrazné gumové podrážce, která jim dodává skateboardový tvar a oldschoolový půvab z počátku nultých let. Pokud tě toto schéma nepřesvědčilo, za stejnou cenu je k dispozici tmavě hnědá verze.

Adidas Originals Campus 00s
Zdroj: Footshop

adidas Originals Gazelle Bold W 2 999 Kč

Po unisexových Campus 00s věnujeme pozornost také modelu Gazelle Bold, který je v prodeji v dámských velikostech.

Tenisky adidas Originals Gazelle mají již více než 30 let jednoduchý vzhled, v tomto případě se jedná o upravený styl původního modelu z roku 1991. Designéři použili stejné materiály, technologie a barvy jako v minulosti, ale velmi esteticky navrstvili gumovou podrážku se slavným logem společnosti. Světle hnědý semišový svršek doplnili kovovými detaily a tmavě zelenými prvky. Cena tenisek je 2 999 korun.

Adidas Originals Gazelle Bold W
Zdroj: Footshop

adidas Originals Samba OG 2 999 Kč

Neznáme v našem okolí nikoho, kdo by nevlastnil nebo alespoň nezachytil trend tenisek adidas Originals Samba OG, o kterých jsme se v našich článcích zmiňovali už xkrát. Tento ikonický model je stále cool a podzim je prostě ideální pro každodenní nošení.

Zvlášť pokud si do své sbírky vybereš verzi v tmavě hnědých tónech z odolné kůže s charakteristickou semišovou špičkou a kontrastními prvky v podobě tří pruhů a panelu na patě. Skvělá volba pro muže i ženy, cena je 2 999 korun.

Adidas Originals Samba OG
Zdroj: Footshop

New Balance 327 3 299 Kč

Mezi novinkami v nabídce internetového obchodu Footshop nás oslovila také tato univerzální verze tenisek New Balance 327 s označením „Pale Moss“, která kombinuje světlé přírodní tóny v několika materiálových strukturách.

Model 327 představuje spojení moderního designu s dědictvím 70. let v dosud neopakované podobě. Lehká konstrukce v kombinaci semiše a nylonu zajišťuje optimální prodyšnost i zvýšené pohodlí. Hranatá silueta, rozšířená mezipodrážka a obepínající podešev ti ukážou nový úhel pohledu na tradiční sportovní obuv. Svršek se zvětšeným logem „N“ dodává modelu retro-moderní estetiku.

New Balance 327
Zdroj: Footshop

adidas Originals Samba OG – 3 799 Kč

Aby bylo jasné, že to se Sambami myslíme vážně, vybrali jsme do seznamu druhou verzi. V tomto případě jde o model zabalený do textilního svršku se zajímavou texturou připomínající tvíd, zatímco špička ve tvaru písmene „T“ je ze semiše a detaily jako tři pruhy a panel na patě jsou z krémově bílé kůže.

Toto provedení modelu adidas Originals Samba OG vypadá naživo mnohem lépe než na obrázku a jeho cena je 3 599 korun.

Adidas Originals Samba OG
Zdroj: Footshop

Nike Zoom Vomero 5 LT 3 399 Kč

Na vlně přírodních tónů se veze tato varianta tenisek Nike Zoom Vomero 5 LT, která nás zaujala svou lehkostí.

Sportovní model se vyznačuje vrstveným designem ze syntetických tkanin, textilu a kůže, přičemž velmi jemně spojuje světle hnědé akcenty s krémovou a bílou. Výsledkem je jedna z nejpohodovějších tenisek letošní podzimní sezóny, která je stejně estetická jako funkční a v mezipodešvi ukrývá patentovanou technologii Zoom pro lepší tlumení a hbitost při každém kroku.

Skvěle vypadá i šedé provedení tohoto modelu s kovovými akcenty, které seženeš ve slevě.

Nike Zoom Vomero 5 LT
Zdroj: Footshop

New Balance 2002R 3 999 Kč

Tenisky New Balance 2002R zrají jako dobré víno, a přestože po svém uvedení na trh v roce 2010 nezpůsobily žádný rozruch, v posledních sezónách jsou jednou z hlavních hvězd produktového portfolia NB.

Model převzal řadu funkčních prvků od svého předchůdce (New Balance 2001, pozn. redakce), ale ve finální verzi je prodyšnější, má sportovnější vzhled a disponuje gelovou vložkou na patě pro pohodlí při chůzi. V tomto případě je zabalena do béžového svršku z kombinace kůže a semiše, doplněného textilií.

Zkontroluj také šedou verzi ze stejných materiálů a za stejnou cenu.

New Balance 2002R
Zdroj: Footshop

New Balance 1906 3 999 Kč

Řada New Balance 1906, zahalená do neutrálních tónů, je jedním z našich oblíbených společníků pro každodenní nošení.

Sportovní boty s výrazným logem ve tvaru písmene „N“ jsou vyrobeny z kvalitní kůže, syntetických vláken a síťoviny, přičemž svršek má zaoblené a vykrojené prvky, které mu dodávají originální vzhled. Gumový detail N-Durance umístěný pod podrážkou v patní části zvyšuje odolnost při dopadech na povrch, zatímco spodní část s technologií N-Ergy zajišťuje dokonalou dynamiku pohybu.

Kromě tohoto designu se nám líbí také světle hnědé schéma s otevřenější konstrukcí nebo nadčasový šedý model.

New Balance 1906
Zdroj: Footshop

adidas Originals Los Angels x Fear of God Athletics 4 299 Kč

Vedení značky adidas má na spolupráce skvělý čich, můžeme zmínit mimo jiné úspěšné kolekce Yohjiho Yamamota v rámci linie Y-3, díla Pharrella Williamse nebo Yeezy Kanyeho Westa.

Svou vizi moderního streetwearu se třemi pruhy dlouhodobě prezentuje také návrhář Jerry Lorenzo, který založil high-end značku Fear of God. Naposledy nás potěšil upravenou verzí ikonického modelu adidas Originals Los Angeles v luxusním semiši s odolnou ripstop tkaninou kolem vroubkované gumové podrážky. Otisky obou stran této zvučné spolupráce najdeš v podobě vyraženého podpisu Fear of God Athletics na černém patním panelu nebo zmíněných třech pruzích.

Adidas Originals Los Angeles, Fear of God
Zdroj: Footshop

Reebok LTD Premier Road Ultra 4 299 Kč

Tenisky Reebok LTD Premier Road Ultra nabízejí kombinaci archivních materiálů a textur s propracovanými designovými prvky. Jedná se o součást špičkové kolekce Reebok LTD, což je prémiová řada této ikonické sportovní značky.

Model Reebok LTD Premier Road Ultra je dokonalým příkladem zkušeného přístupu k designu, který v sobě spojuje experimentování a zkoumání nových možností. Cena 4 299 korun je přímo úměrná kvalitě použitých materiálů, jejich zpracování a výrobě v Itálii.

Pokud tě béžové a šedé tenisky nepřesvědčily, možná tě osloví verze zahalená do šedých tónů.

Reebok LTD Premier Road Ultra
Zdroj: Footshop

Reebok LTD Club C 4 559 Kč

Mezi novinkami v přírodních tónech nás oslovila ještě jedna teniska s podpisem linie Reebok LTD, a to čistokrevný oldschoolový model Club C.

Reebok Club C jsou na trhu již od roku 1985, kdy byly obuví tenisových šampionů, odtud tedy písmeno „C“ v jejich názvu. Minimalistický design, který tehdy vyžadoval konvenční styl oblékání tenistů, přetrval v téměř nezměněné podobě dodnes. Pokud se chceš vymanit z následování trendů nebo máš v plánu vyzkoušet poctivé vintage tenisky, Reebok LTD Club C jsou volbou přímo pro tebe

Reebok LTD Club C
Zdroj: Footshop

Salomon XT-6 4 559 Kč

Pokud chceš, aby tvůj příští pár tenisek splňoval ty nejpřísnější technické specifikace, pak sáhni po jednom ze stylů s logem Salomon. My jsme se rozhodli pro známý model XT-6, který z našeho pohledu nabízí rovnováhu mezi funkčností a moderním městským designem.

Technická obuv, kterou již najdeš v sekci lifestylové a streetové obuvi, má lehkou konstrukci a může se pochlubit kombinací odolné vrstvy termoplastického polyuretanu a síťoviny, která odolá různým podmínkám. Světle béžové schéma je velmi decentně zvýrazněno tmavě fialovou linkou podél mezipodešve, kde plynule přechází do světlejších tónů.

Salomon XT-6
Zdroj: Footshop
Podívej se na kompletní nabídku obuvi, oblečení a doplňků v internetovém obchodě Footshop
Domů
Sdílet
Diskuse