Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
8. října 2024 v 11:49
Čas čtení 1:00
Ella Petrová

Rapperky, DJky a maximální safe space. Přijď do Fuchsu na feministickou klubovou noc Crave

Rapperky, DJky a maximální safe space. Přijď do Fuchsu na feministickou klubovou noc Crave
Zdroj: Crave / se svolením
KULTURA ELEKTRONICKÁ HUDBA FEMINISMUS HUDBA
Uložit Uložené

Představí kanadskou hvězdu Chippy Nonstop, vídeňskou rapperku BEX i nové projekty z československé scény.

Chippy Nonstop, má miliony zhlédnutí na TikToku, a když zrovna v Kanadě nebo jinde po světě neboří kluby, pořádá kurzy djingu pro další holky. Rakouská rapperka Bex s kořeny v Ghaně naprosto vyčnívá na současné vídeňské party scéně a v Česku se představí vůbec poprvé. Djka Hanaby, proslulá svým eklektickým mixem afrických vlivů a zlomených beatů, zaručeně rozsvítí jakoukoli pochmurnou podzimní náladu, a španělská djka Hello Sasy jakbysmet.

Doporučeno
White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho 5. října 2024 v 7:00

Do Fuchsu 11. října míří třetí edice feministické klubové noci crave a slibuje dosud nejambicioznější line-up, včetně pečlivého výběru projektů z tuzemské elektronické scény.  Na třech stagích klubu Fuchs2 a bike jesus promotérky v pozadí klubové noci *crave opět představí svůj specifický koncept kombinující live acts a DJs, zahraniční hvězdy i lokální jména. Celá akce začíná od 21:00 a vstupenky jsou dostupné na GoOutu.
 
Osobitá dramaturgie cravu překračuje obvyklé hranice žánrů a klade důraz na silné zastoupení žen a LGBTQ+ osobností na line-upu noci, a s tím souvisí i důraz na safe-space uvnitř klubu. Pořadatelky crave, inspirované v zahraničí, si na bezpečnost v klubu potrpí už roky, školí proto vlastní personál a v security týmu jsou pro všechny případy zastoupené také ženy. 

Doporučeno
„Chodily mi i výhružky smrtí. Týden jsme ani nevycházely ven.“ Rosie z Hell's Kitchen se potýká s extrémní kyberšikanou „Chodily mi i výhružky smrtí. Týden jsme ani nevycházely ven.“ Rosie z Hell's Kitchen se potýká s extrémní kyberšikanou 30. září 2024 v 7:00

„Crave není typická elektronická party s jedním zahraničním headlinerem a několika lokálními jmény, je to s trochou nadsázky takový menší indoor “festival”, kdy můžete na třech stagích ochutnat opravdu různé žánry, kombinaci live acts i djs, poslechnout si hned několik zahraničních headlinerů, v našem případě headlinerek, a důkladně prozkoumat nová jména z československé scény,” komentuje zaměření akce jedna z organizátorek, Barbora Šubrtová.

Domů
Sdílet
Diskuse