Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 10. října 2024 v 6:58
Čas čtení 1:01
Magdalena Trajerová

Další temný skandál na hudební scéně. Zpěvák kapely Sum 41 promluvil o zneužívání

Další temný skandál na hudební scéně. Zpěvák kapely Sum 41 promluvil o zneužívání
Zdroj: Hopless Records
HUDBA HUDBA SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Frontman skupiny Sum 41 Deryck Whibley ve svých memoárech odhalil, že byl roky zneužíván bývalým manažerem kanadské rockové kapely.

Whibley ve svých pamětech s názvem Walking Disaster: My Life Through Heaven and Hell obviňuje prvního manažera kapely Greiga Noriho ze sexuálního obtěžování. Zprávy o tom nyní přinesl deník Los Angeles Times.

Zneužívání mělo probíhat od doby, kdy byl zpěvák ještě teenager. Ostatním členům kapely to tajil.

Greig Nori byl tehdy třicetiletý frontman populární torontské indie kapely. Nejdříve začal mentorovat Whibleyho, následně se stal manažerem celé začínající kapely Sum 41. Zpěvák vzpomíná, že vše začalo, když ho Nori vášnivě políbil v kabince na toaletě na jednom z bouřlivých večírků. To osmnáctiletého mladíka, který byl navíc pod vlivem omamných látek, překvapilo a zmátlo.

Tvrdí, že ho posléze ho Nori nutil k nechtěnému sexuálnímu vztahu, jež trval asi čtyři roky. „Greig neustále tlačil na to, aby se mezi námi něco dělo, když jsme byli spolu,“ vzpomíná frontman kapely. „Začal jsem mít pocit, že na mě tlačí, abych udělal něco proti své vůli,“ dodává.

Když vztah mezi ním a Norim skončil, manažer jej psychicky a slovně týral. Sum 41 se s Norim rozešli v roce 2005.

V rozhovoru pro Toronto Star Whibley uvedl, že si myslel, že vztah s Norim bude „hlubokým, temným tajemstvím, které si vezmu do hrobu.“ Při sepisování příběhu ovšem zjistil, že obtěžování, kterému čelil na denní bázi, je se začátky kapely neodmyslitelně spojeno.

Doporučeno
White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho 5. října 2024 v 7:00

Greig Nori označil Whibleyho obvinění za falešná. Uvedl, že si najal právníka na žalobu pro pomluvu. Zpěvák ho před zveřejněním jejich tajemství před publikací memoáru nevaroval.

Sum 41 jsou momentálně na svém rozlučkovém turné. Po jeho skončení se po 28 letech rozpadnou.

Domů
Sdílet
Diskuse