Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2015 23:40
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Fascinující video představuje start a přistání největší vesmírné rakety světa

TECH
Uložit Uložené

Firma SpaceX v roce 2015 plánuje start nejsilnější rakety na světě a v novém videu ukazuje, jak s ní následně hodlá bezpečně přistát na Zemi.

Aerokosmická společnost SpaceX na svém nově zveřejněném videu demonstruje plánovaný start a přistání své nadcházející rakety Falcon Heavy, jejíž vyslání do vesmíru je plánováno na konec letošního roku. Raketa Falcon Heavy je složeninou tří jednotlivých raket Falcon 9, díky čemuž by měla být schopná unést více než 53 tun nákladu. V době svého startu by měl být Falcon Heavy nejsilnější akceschopnou raketou na světě. Falcon Heavy se během letu rozdělí na jednotlivé rakety a snahou společnosti SpaceX je všechny 3 opět v pořádku dopravit na Zemi. Firma tím chce dosáhnout snížení nákladů spojených s výrobou součástí raket a zrychlení jejich startu. Předchozí pokusy tohoto typu skončily explozí, to ale z důvodu spotřebování veškerého hydraulického paliva hned při startu rakety. Doufejme tedy, že příští experiment bude úspěšnější. Na nepovedené přistání se můžete podívat zde.  

Fascinující video představuje start a přistání největší vesmírné rakety světa
Domů
Sdílet
Diskuse