Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. července 2015 11:38
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Bude pokračování legendární série propadák? Sleduj nový gameplay trailer na Tony Hawk's Pro Skater 5 a posuď sám

TECH
Uložit Uložené

Zmrtvýchvstání kultovní série se uskuteční již za pár měsíců a tvůrci nám hru znovu představují novým gameplay trailerem. Ten ovšem nikoho příliš nepotěšil.

S oficiálním ohlášením pátého pokračování kultovní série Tony Hawk's Pro Skater se hráčům (včetně mne) vrátily živé vzpomínky na doby z dětství, kdy jsme seděli před obrazovkou a trávili hodiny a hodiny zábavy u prvních dílů. Ten první vyšel v roce 1999 a čtyřky jsme se dočkali v roce 2002. Od posledního dílu tedy uplynulo už 13 let (pokud nepočítáme pokusy o různé spin-offy, které byly skutečně tristní) a všichni tak nějak doufali, že za toto dlouhé období čekání budeme odměněni titulem, kterému se podaří sérii vdechnout nový život a nás opět jednou připoutá k ovladačům. Prvotní snímky nevypovídaly o žádné uchvacující grafice a gameplay na E3 to jen potvrdil. No a fyzika na tom nebyla o mnoho lépe.

Samozřejmě je zde argument, že o grafice to nikdy nebylo, což je pravda. Ale pokud hra působí, že byla vyrobena někdy před deseti, patnácti lety, zřejmě něco nebude v pořádku. Nyní nám tvůrci ze studia Robomodo ve spolupráci s Disruptive Games odhalili nový trailer (se soundtrackem Black Sap Scriptures od formace Plague Vendor) s dalšími záběry ze hry, ale upřímně si nedovedu představit, jak by mohl přesvědčit o koupi i někoho, kdo sérii nevěnoval část svého dětství. A i většina z nás, kteří Pro Skater zbožňovali, zůstávají přinejmenším trochu zklamáni. Podívejte se sami:

Asi sami uznáte, že o žádné pastvě pro oči nelze hovořit. Abychom ale zůstali objektivní, hra nabídne i několik zábavných prvků, které by teoreticky mohly vyvážit onen nelichotivý vizuál. Samotná herní náplň by měla být na mnohem kvalitnější úrovni. Tak například nový Tony nabídne online režim, díky kterému se bude moci na mapě pohybovat až dvaceti hráčů najednou. S těmi můžete společně plnit různé mise, úkoly, výzvy, předhánět se, kdo dá lepší trik nebo jen tak jezdit a blbnout. To už je na vás. Bohužel ale i zde narazíme na stinnou stránku. Tou v tomto případě bude nezahrnutí online funkce pro starší konzole, což by se také mělo ve finále projevit na ceně hry.

Pátý Pro Skater nabídne mimo jiné také tvorbu vlastních skateparků, řadu slavných profesionálních jezdců nebo možnost střílet projektily přímo z prkna. To by se ale mělo vztahovat jen na určité mise.

Release date se nám už blíží a na pulty Tony Hawk's Pro Skater dorazí 29. září (september) letošního roku a bude k mání na PS4 a Xbox One. Později hra vyjde také na starší generaci konzolí. Nám asi nezbývá než doufat, že jistá nezkušenost vývojářských studií nepovede k veřejné ostudě série a ani jich samotných. Našlápnuto k tomu totiž trochu mají. Jak hra zatím působí na vás?  

Bude pokračování legendární série propadák? Sleduj nový gameplay trailer na Tony Hawk's Pro Skater 5 a posuď sám
Domů
Sdílet
Diskuse