Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2015 20:58
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Lamborghini se chystá vytáhnout eso z rukávu. Nové, jen 30kusové HyperVeloce má mít až 800 koní!

TECH
Uložit Uložené

Po nedávném potvrzení vzniku otevřeného SuperVeloce se opravdu nečekaně dozvídáme o příchodu 800koňového modelu HyperVeloce

Na blížící se výstavě tradičně zaměřené na promenádu nových a jinak zajímavých automobilů v Pebble Beach dojde k oficiálnímu odhalení avizovaného Aventadoru LP750-4 SuperVeloce Roadster. Tím to ovšem podle nejnovějších informací ze strany Lamborghini nekončí, právě naopak, jelikož Italové mají naplánované odhalit současně dvě novinky. V době, kdy se celý svět v dané kategorii soustředí na brzké odhalení oficiální představení výkonnějšího a odlehčeného Ferrari F12 Berlinetta, modelu, který se nakonec nebude jmenovat F12 GTO ani F12 Speciale, ale F12 VS, respektive Versione Speciale, se kompetentní ze Sant'Agaty chystají přijít s mimořádně exkluzivní záležitostí pod (pracovním?) názvem HyperVeloce.

Samozřejmě, jak můžeme už teď předpokládat, postavený bude na základech současného Aventadoru, stejně s pravděpodobností, která hraničí s jistotou půjde o automobil počítající s osvědčeným 6,5litrovým dvanáctiválcem. Poháněné by měly být obě nápravy, zatímco před tou zadní by měla být v duchu tradicí umístěna ona motorizace. Ta by přitom měla nabízet novému super/hypersportu výkon až 588 kW / 800 koní, čímž by šlo o vůbec nejvýkonnější produkční Lamborghini. O jeho sériovosti zatím nic nevíme, šušká se ovšem o omezeném počtu jen 30 kusů. Dvacítka z nich by přitom měla být ve verzi kupé, zbylých deset by měl reprezentovat otevřený Roadster. Ve výsledku by mělo jít o jakousi ultra-exkluzivitu ve stylu předešlých raritních modelů Reventon nebo Veneno (na ilustračním obrázku níže). Podobu chystané perličky zatím vůbec neznáme, nedošlo ani k zachycení exemplářů během testování. Její příchod je tak opravdu velkým překvapením. Více se dozvíme určitě už brzy.

Lamborghini se chystá vytáhnout eso z rukávu. Nové, jen 30kusové HyperVeloce má mít až 800 koní!
Domů
Sdílet
Diskuse