Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
2. dubna 2016 v 13:29
Čas čtení 0:00
Marek R.

Barcelona bude hrát za Cruyffa, Real Madrid na zvýšení sebevědomí. Kdo ovládne dnešní El Clásico?

SPORT
Uložit Uložené

První zápas skončil ponížením Realu Madrid po prohře 0:4, a tak mají svému rivalovi co vracet.

Dnes večet to opět vypukne. Ve fotbale sice existují mnohem větší případy rivality, díky nesmírným kvalitám na obou strnách je však právě El Clásico, tedy zápas mezi Barcelonou a Ralem Madrid, tak populární. Barcelona jako zatím nejlepší tým 21. století hraje perfektně i tuto sezónu, kdy neprohrála už neskutečných 39 zápasů v řadě. Je tedy už s největší pravděpodobností rozhodnuto o tom, kdo se bude radovat z vítězství v La Lize. I z tohoto důvodu jsem slyšel/viděl některé lidi, jak říkají, že tento zápas nemá co nabídnout, opak je však dle mého pravdou. V tomto zápase půjde jednoduše vždy o mnoho, ale jsou tu i jiné důvody. Před pár dny totiž svět opustil nejlepší evropský fotbalista 20. století a nejen hráčská, ale i trenérská legenda Barcelony a holandského fotbalu, Johan Cruyff, jehož jméno budou mít fotbalisté Blaugranas na svých dresech a budou chtít určitě věnovat vítězství právě jemu. Madridský celek sice může na ligu asi už zapomenout, stejně tak vypadl za španělského poháru po hloupé chybě, vítězství nad Barcelonou jim však může jen pomoci. A to psychicky. Pokud by dokázali přerušit jejich dlouhou sérii bez prohry, určitě by to zvedlo jejich sebevědomí, které budou potřebovat na cestě za už jedenáctou trofejí pro vítěze Ligy mistrů. V neposlední řadě se mi zdálo, že Bíly balet vyhrál 7:0, a tak se chci přesvědčit, zda jsem druhý Nostradamus, nebo mi jednoduše jebe hrabe.

Zápas začíná v 20:30 našeho času a očekávám, že si fanouškové připravili choreo pro zesnulého Cruyffa, jako to bylo v případě Tita Vilanovy. Zajímavé bude určitě sledovat Zinedina Zidana, který už El Clásico zažil, ale jako hráč. Poprvé si to tedy vyzkouší v roli trenéra a bude se snažit odplatit Barceloně výsledek prvního zápasu, kdy ještě na lavičce Bílého baletu seděl Rafa Benitez. Tehdy si hráči Blaugranas udělali ze slavného Estadio Santiago Bernabéu tréninkové hřiště a svého soupeře ponížili po výhře 0:4, a to Messi vstoupil do zápasu jen jako náhradník. Trio MSN je stále rozmlsané a bude opět rozhodujícím faktorem. Když se jim totiž daří, je téměř nemožné je zastavit. Zajímavý zápas to může být pro Messiho díky jeho statistikám, jelikož před pár dny skóroval za Argentinu z pokutového kopu a byl to pro něj gól s pořadovým číslem 499. Vstřelit tedy 500. gól právě proti Realu Madrid by bylo obrovské a budeme sledovat, zda se mu to podaří.

Barcelona bude hrát za Cruyffa, Real Madrid na zvýšení sebevědomí. Kdo ovládne dnešní El Clásico?
Zdroj: 101 Great Goals

Trio MSN, stejně jako i ostatní hráči Barcelony, však mohou narazit na Keylora Navase. Hráč, který měl být jedničkou už v minulé sezóně a kterého se chtělo vedení klubu v létě zbavit, je v této sezóně suverénně nejlepším hráčem Realu Madrid a patří k nejlepším brankářům světa. Jeho reflexy jsou opravdu neskutečné, nelze se však divit, a to hlavně poté, co jsem viděl video z jeho tréninku, kde chytla tenisáky. Od začátku sezóny se výrazně zlepšil i Cristiano Ronaldo, který se mnohem více zapojuje do hry a připomíná mi toho Ronalda ještě z Manchesteru United, kdy jsem se ho jako fanoušek Chelsea bál, co zase vyvede. Poslední měsíce ho ve velkých zápasech vůbec nebylo vidět, nyní je tedy ta nejvhodnější chvíle na to utišit nepřející fotbalové fandy a klidně se může stát, že právě on rozhodně o vítězství madridského celku. Nelze zapomenout ani na jeho kolegy z útoku, Benzemu a Balea, kterým sezóna také celkem vychází, je však škoda, že se jim nevyhýbala zranění, jinak bychom možná viděli menší než 10bodový rozdíl v tabulce mezi oběma týmy. Zranění se bohužel nevyhnul ani obránce Varane, o čemž prvního dubna informoval klub.

Co se týče statistik, nepůjde jen o Messiho. Real Madrid může vstřelit v El Clásicu už 100. gól na půdě Barcelony a Blaugranas mohou zaznamenat 50. vítězství na Camp Nou proti tomuto rivalovi. Je tedy potřeba věřit, že nás čeká výborný zápas, na který bude většina z nás hledat stream. Ale vždyť jsme si už zvykli...

Domů
Sdílet
Diskuse