Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2016 20:47
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Líbí se ti iPhone 6s, ale je příliš drahý? Těchto 5 smartphonů má podobný design a mnohem nižší cenovku

TECH ANDROID ČÍNA IPHONE
Uložit Uložené

Několik alternativních možností, které rozhodně nevyprázdní tvou peněženku.

iOS smartphone s logem nakousnutého jablíčka patří mezi nejpopulárnější mobilní telefony, jaké kdy existovaly. Není se čemu divit, kombinace pokročilých technických specifikací, prémiových materiálů, kvalitního konstrukčního provedení a především nádherného vizuálního zpracování láká každého náročného zákazníka, který si potrpí na pořádném produktu. Za úspěch iPhone ale v neposlední řadě může i šikovný marketing společnosti Apple. Stačí během prezentace každé nové generace použít pár medem obalených slovíček a po příchodu do obchodů se začnou prodávat jako teplé rohlíky v potravinách. Jediným problémem bývá pro mnohé z nás cenová politika, protože zaplatit kolem 19 000 Kč za smartphone, jehož hardwarová výbava ztratí za pár měsíců aktuálnost, nepředstavuje zrovna zanedbatelnou investici. Naštěstí existuje několik dostupnějších alternativ, přičemž za některé nedáme ani polovinu z cenovky iPhone 6s. O jaké modely tedy jde?

 

Oppo F1 Plus

Čínská značka Oppo rozhodně nepatří mezi nováčky. V portfoliu má totiž slušnou sbírku zařízení, a to včetně nedávno představeného modelu F1, přičemž nabízí i jeho větší provedení s označením Plus. Připomíná vám to něco? Pokud ne, tak Oppo F1 Plus má nejen podobný název, ale také vypadá jako klon iPhone 6s Plus. A to samé platí o velikosti úhlopříčky, protože je v nabídce stejně velký 5.5palcový displej. Android smartphone mimo jiné nabízí také 4 GB operační paměť RAM, stále oblíbenější AMOLED technologii, 8jádrový čipset MediaTek P10, 13 MPx hlavní fotoaparát s PDAF ostřením či clonou f/2.2. Nejzajímavější částí hardwarové výbavy je ale především 16 MPx selfie fotoaparát, který dokonce disponuje menším clonovým číslem (f/2.0), takže vyhotoví ještě hezčí záběry v prostředí se špatnými světelnými podmínkami.

Líbí se ti iPhone 6s, ale je příliš drahý? Těchto 5 smartphonů má podobný design a mnohem nižší cenovku
Zdroj: www.bgr.in

 

Cena: okolo 10 000 Kč

 

HTC One A9

Tchajwanský High Tech Computer patří také mezi renomované výrobce, přestože se mu poslední dobou příliš nedařilo. Zájem o jeho smartphony během posledních let výrazně klesl, a proto musel přistoupit na razantní změny, které se dotkly i zažitého vizuálního provedení. A jedním z prvních kousků s novým designem je One A9. Tento loňský model přišel s oblými křivkami, celokovovým tělem z jednoho kusu, stejně umístěným senzorem na otisky prstů a také plastovými pásky na zadní straně konstrukce, které slouží ke zlepšení signálu. Podobu však nelze popřít ani z jedné strany, protože se na přední nachází stejně vytvarované ochranné 2.5D sklo. Co se ale týče ceny, tak HTC One A9 rozhodně nepatří mezi nejlevnější smartphony. Podle technických specifikací jde o střední třídu, která má v nabídce kompaktní AMOLED displej s úhlopříčkou 5 palců, 13 MPx fotoaparát se skvělou kvalitou záběrů, americký čipset Snapdragon 617 nebo slot pro microSD kartu na rozšíření úložného prostoru.

Líbí se ti iPhone 6s, ale je příliš drahý? Těchto 5 smartphonů má podobný design a mnohem nižší cenovku

 

Cena: okolo 11 000 Kč

 

Dakele 3

I když už trošku starší, stále důvěryhodně vypadající. Dakele 3 by mohl zmást i zkušenějšího uživatele, jelikož jeho zevnějšek a všechny důležité konstrukční rysy až příliš připomínají iPhone 6 nebo iPhone 6s od Apple, což také zřejmě bylo cílem v našich končinách neznámého výrobce z daleké Číny. Kulaté Home tlačítko, tvar výřezu pro sluchátko či provedení zadní strany těla jsou pouze částí všech detailů, které mají tyto dva téměř identicky vypadající smartphony z hliníku společné. Vnitřek je však hodně odlišný, protože i v tomto případě se jedná o typický mid-range model s operačním systémem Android, který má 5 palcový displej ve Full HD rozlišení, čipset MediaTek, 3 GB RAM či 13 MPx foto senzor od japonské společnosti Sony.

Líbí se ti iPhone 6s, ale je příliš drahý? Těchto 5 smartphonů má podobný design a mnohem nižší cenovku
Zdroj: media2.giga.de

 

Cena: okolo 8 000 Kč

 

Goophone i6S

Pokud jste o výrobci s názvem Goophone ještě neslyšeli, tak ani nevíte, o co vlastně přicházíte. Smartphone i6S není jedinou kopií z jeho portfolia. V minulosti se mu podařilo okopírovat i několik hi-end kousků z prémiové modelové řady Galaxy od jihokorejského giganta Samsung. A na seznamu má snad všechny předchozí generace iPhone včetně verze 6s, protože i6S na první, druhý a ani třetí pohled téměř vůbec nerozeznáte. Možná až po bližším prozkoumání provedení konstrukce nebo rozsvícení displeje. Zkopírovaná je totiž i samotná nástavba operačního systému, která samozřejmě až příliš připomíná uživatelské prostředí iOS. Na výběr máme navíc ze stejných barevných kombinací, takže je k dispozici růžová, zlatá, stříbrná nebo šedá. Od výbavy ale příliš nečekejte. Zájemci si budou muset vystačit jak s HD rozlišením, tak i 1 GB RAMkou, 8 GB úložným prostorem nebo 8 MPx hlavním fotoaparátem podprůměrné kvality.

Líbí se ti iPhone 6s, ale je příliš drahý? Těchto 5 smartphonů má podobný design a mnohem nižší cenovku
Zdroj: www.dhresource.com

 

Cena: okolo 2 700 Kč

 

Meizu PRO 6

Ještě čerstvá Android novinka, která zamíchala karty na spotřebitelském trhu s hi-end smartphony. Mnohým však připomíná nejnovější iPhone, a to nejen svým designem. Podoba se tak jistě najde u displeje, kde je integrovaný takzvaný 3D dotek, známý z iPhone 6s. Společnost Meizu ho ale nazývá 3D Press a ne 3D Touch jako Apple, přičemž samozřejmě jde jen o hru slov. Podstata funkcionality zůstává bez jakékoliv podstatné změny. Povedený smartphone PRO 6 ve svých útrobách dále skrývá až 21 MPx fotoaparát s rychlým laserovým ostřením či bleskem sestávajícím z až 10 LED světel, 10jádrový čipset Helio X25 od MediaTek, 4 GB RAM, 5.2palcový Super AMOLED displej a slot pro microSD kartu .

Líbí se ti iPhone 6s, ale je příliš drahý? Těchto 5 smartphonů má podobný design a mnohem nižší cenovku
Zdroj: assets.phonedog.com


Cena: okolo 9 500 Kč

Domů
Sdílet
Diskuse