Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2016 14:29
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Lionela Messiho odsoudili za daňové podvody na 21 měsíců vězení

SPORT
Uložit Uložené

Ke stejnému trestu odsoudili i jeho otce. Za mříže se pravděpodobně nepodívají.

Argentinský fotbalista Lionel Messi byl již delší dobu vyšetřován finančními úřady za údajné krácení daní, soudní proces trval od května tohoto roku. Původní obvinění mluvila o tom, že spolu se svým otcem obral stát na daních o více než 4,2 milionu eur. Dnešním dnem padl konečný rozsudek - oba byli odsouzeni na 21 měsíců odnětí svobody. S největší pravděpodobností se však vězení vyhnou, jelikož španělské zákony umožňují při trestech do výše dvou let, resp. 24 měsíců uložit odsouzenému podmíněný trest.
 
Messi tak podle všeho bude muset zaplatit „pouze“ pokutu ve výši 3,5 milionu eur. Obhajoba argumentovala během celého procesu tvrzeními, že světová megastar neznala obsah dokumentů, které Messimu předkládal jeho otec. Sám Lionel tuto skutečnost potvrdil. Soud však tyto připomínky neakceptoval. Podle obvinění mělo dojít k porušení zákonů v období let 2007 až 2009, do konečného verdiktu však všechny pohledávky vůči státu Argentinec uhradil. V minulosti vyvázli s podobnými výsledky z obvinění i Messiho spoluhráči Neyman a Javier Mascherano. Oba odsouzení se ještě vůči verdiktu mohou odvolat u Nejvyššího soudu.

Lionela Messiho odsoudili za daňové podvody na 21 měsíců vězení
Zdroj: thehindu.com
Domů
Sdílet
Diskuse