Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2016 v 15:02
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Český designér přebalil tradiční výrobky do upřímnějších obalů. Nikdo nechce jíst plast s příchutí sýra nebo barevný jed

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Michal Drapák a jeho Toxické jídlo.

Naši rodiče a prarodiče čas od času vzpomínají na to, jaké byly kdysi jogurty kvalitní, šunky jen ze stoprocentního masa a téměř v še v obchodech chutnalo tak, jako by to člověk vyrobil doma. Naneštěstí se časy mění a výrobci dnes pro zachování delší trvanlivosti, přidání chuti nebo zatraktivnění svého výrobku neváhají do výrobků přidávat i látky, které bychom mohli považovat za nebezpečné. Pochopil to i český designér Michal Drapák a ve svém projektu Toxické jídlo vzal běžné potraviny a přebalil je do trochu upřímnějších obalů. Dle něj je největším problémem fakt, že výrobci v reklamách a i na samotných obalech produkty deklarují jako zdravé a kvalitní, jenže jak sám píše na svém Facebooku, skutečnost bývá často jiná. Dej si proto příště v obchodě pozor při výběru šunky nebo sýra a trvej na tom, aby všechny potraviny obsahovaly co nejvíce přírodních složek a co nejméně náhrad. Vždyť zdraví máš jen jedno.









Domů
Sdílet
Diskuse