Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2016 11:24
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Připevnili si je kolem pasu a kotníků. Až 400 kusů iPhonu 7 v hodnotě téměř 11 milionů korun se podařilo zadržet čínským celníkům

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA IPHONE
Uložit Uložené

Pašeráci si chtěli přivydělat.

Nový smartphone od společnosti Apple se ještě ani nezačal oficiálně prodávat v Česku a už tu máme z daleké Číny bizarní snahu o pašeráctví. V čínském městě Šen-čen hraničícím s Hongkongem se celníkům podařilo zastavit doslova desítky lidí snažících se přenést nový iPhone v různých verzích do Číny. Den pro celníky začal zadržením prvního podezřelého muže, kterému bylo na těle nalezeno 5 kusů smartphonu a jak přibývaly hodiny, tak přibývali i jednotliví pašeráci a zvyšoval se i počet mobilních telefonů připevněných na tělo.
 
Smartphony se do Číny snažili přenést například přilepené kolem pasu, ba dokonce v ponožkách u kotníků, avšak pozorné oči celníků nedovolily pašerákům uspět. Během celého dne se počet zadržených mobilů zvyšoval a zvyšoval, až se nakonec zastavil na čísle přesahujícím 400 kusů, jejichž společná hodnota byla odhadnuta na asi 10 milionů 800 tisíc korun. Hlavním důvodem, proč se pašeráci snažili iPhony dostat do Číny je to, že cena nového zařízení v základní verzi v Hongkongu dosahuje 17 500 korun a na území pevninské Číny až 19 500 korun, takže motivace přivydělat si něco navíc asi stála za nebezpečí ze zadržení.

Domů
Sdílet
Diskuse