Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2016 16:09
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Samsung nechce zaostávat za konkurencí, proto koupil společnost Viv Labs, tvůrce virtuálního asistenta Siri

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Jihokorejský výrobce kuje velké plány.

Google, Microsoft a také Apple nabízejí uživatelům jejich produktů něco, z čehož se během uplynulých let stala důležitá součást výbavy moderních mobilních zařízení. Řeč tu je samozřejmě o virtuálních asistentech, kteří nám dokáží výrazně zjednodušit ovládání nebo vyhledávání potřebných informací z internetu. A protože Samsung nechce zaostávat, tak neměl jinou možnost než zrealizovat akvizici Viv Labs, společnosti zaměřené na vývoj umělé inteligence, kde jsou lidé stojící za tvorbou dnes již velmi dobře známého asistenta Siri.

Důvodů, proč se Samsung rozhodl právě pro Viv Labs existuje hned několik, ale tím nejdůležitějším je fakt, že vytvořili software podporovaný kapacitami pokročilé umělé inteligence. A právě na tu si jihokorejský gigant dělá zálusk, protože může posloužit jako důležitý základ při budování vlastního virtuálního asistenta nejen pro smartphony, který se postupem času sám zdokonaluje. Společnost bude však i nadále fungovat nezávisle na Samsungu, přičemž mu poskytne vlastní technologie, aby s nimi mohl dále pracovat.

Domů
Sdílet
Diskuse