Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2016 14:26
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Galaxy Note 7 se opět zmítá v problémech. Vyměněné kusy vybuchují i nadále

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Používání Galaxy Note 7 i po výměně kus za kus přece jen nemusí být tak bezpečné, jak se zdá.

Samsung si s nejnovějším phabletem Note 7 u zákazníků věru velkou důvěru k této značce nevybuduje. V posledních týdnech se nepíše/nemluví o ničem jiném než o fyzicky poškozených zařízeních, které je společnost nucena měnit kus za kus. Také se však začínají šířit poplašné zprávy i o vlně nových, údajně opravených smartphonech, které by se podle oficiálních vyjádření neměly stávat potichu tikající časovanou bombou.
 
Opak je však pravdou. Ve 4 dosud medializovaných případech vyměněný Galaxy Note 7 postupně vyhořel, případně explodoval ve zlomku vteřiny. Požár na palubě letadla nebo žhavý telefon v rukou děvčátka, které jej okamžitě odhodilo, nezpůsobil žádné zdravotní problémy. To se ale nedá říct o smartphonu Michaela Kleringa, který se probudil uprostřed noci kvůli ostře štiplavému zápachu. Jeho sedmička se rozhodla explodovat ve 4 ráno a zaplavit tak vzduch toxickými výpary.

Galaxy Note 7 se opět zmítá v problémech. Vyměněné kusy vybuchují i nadále
Zdroj: Reddit.com/Crushader

Po několikanásobném vyzvracení obsahu žaludku (hmota prokvétala černou barvou) se mu podařilo zkontaktovat s oficiálním zástupcem Samsungu a po popsání podrobností případu a diagnostice akutní bronchitidy obdržel znepokojující odpověď formou SMS. Její příjemce měl být zřejmě někdo úplně jiný: „Tohle mi právě přišlo. Mohu se ho pokusit zbrzdit, pokud si myslíme, že to stojí za to, nebo ho jen necháme vyhrožovat a uvidíme, jestli to udělá.“
 
Obsah zprávy, který se pravděpodobně neměl dostat do rukou, respektive telefonu znepokojeného zákazníka, důvěryhodnosti Samsungu příliš nepřidává. Momentálně je případ ve fázi řešení a doufáme, že už brzy se dočkáme oficiálního vyjádření. Zatím se musíme spokojit s tímto: „Usilovně pracujeme s orgány a odborníky třetích stran a jakmile dokončíme vyšetřování, podáme výsledky. Přestože existuje jen minimální počet problémových případů, chceme ujistit zákazníky, že každé oznámení bereme vážně. Pokud zjistíme problém v bezpečnosti výrobku, Samsung podnikne okamžité kroky schválené CPSC k vyřešení situace.“ O dalším vývoji vás budeme snad už brzy informovat.

Galaxy Note 7 se opět zmítá v problémech. Vyměněné kusy vybuchují i nadále
Zdroj: theverge.com
Domů
Sdílet
Diskuse