Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2016 15:08
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Rockstar Games ohlašuje nástupce GTA V, westernovou surovou akci Red Dead Redemption 2!

TECH ROCKSTAR GAMES
Uložit Uložené

Nejnovější hra od Rockstaru je konečně odhalena. Kdy se jí dočkáme?

Čekali jsme na to dlouhá léta. Od vydání Read Dead Redemption uběhlo již příliš mnoho času na to, abychom se už netrpělivě ptali, kdy se dočkáme dalšího westernového dílu. Po více než šesti letech tak konečně můžeme jásat. Náznaků bylo v uplynulých letech mnoho, ale jisti jsme si byli až od včerejšího dne. V neděli a v pondělí přesně v 15:00 dalo R* internetu hned dva náznaky toho, co nás čeká a nemine. Nejprve si po dlouhých letech změnili barvu loga na všech sociálních sítích na červenou a včera k tomu přidali i povedený artwork. Jeden jediný obrázek od R* udělá víc než celková mediální kampaň nového Call of Duty. I to ukazuje sílu bratrů Houserů.

A protože dnes už nikomu na internetu nic neunikne, pár lidí si všimlo i zaregistrování domény Red Dead Online pod hlavičkou Take-Two. Pokud někdo pochyboval dosud, už si byl jistý, že nás čeká další skvělý westernový příběh. Otázkou bylo, zda se vývojáři zaměří více na singleplayer nebo multiplayer. Nakonec, GTA Online R* generuje milionové zisky i tři roky po vydání a nic nenasvědčuje tomu, že by se to v nejbližším období mělo změnit.

Rockstar Games ohlašuje nástupce GTA V, westernovou surovou akci Red Dead Redemption 2!
Zdroj: Rockstar Games/Take-Two

Dnes, přesně v 15:00 našeho času, společnost odhalila vydání Red Dead Redemption 2 na podzim 2017. Co však při této sérii znovu naštve celou hráčskou obec, je fakt, že ohlášené byly jen konzolové platformy PS4 a Xbox One, respektive Scorpio. Je možné, že PC hráči si neužijí ani druhý díl Redemption, a to i po 6 letech škemrání o PC port jedničky. Není se čemu divit, jde o jednu z nejlepších her vůbec. Hodně informací o hře zatím nemáme, ale potvrzen byl jak singleplayer, tak i multiplayer, který má být zase něčím revolučním. Očekávání jsou vysoká, ať už jde o grafické zpracování, detailnost světa, příběh, postavy a samotný gameplay. Rockstar ještě nezklamalo, věřme tedy, že se tak nestane ani tentokrát. Jak toto rozhodnutí vnímáte vy? A nezapomínejte, ono to vychází už za ROK! Pokud se tedy nedočkáme odkladu na květen 2018, což je více než možné.

Rockstar Games ohlašuje nástupce GTA V, westernovou surovou akci Red Dead Redemption 2!
Zdroj: Rockstar Games/Take-Two

Mnozí jistě víte, že loni studio Rockstar po delší "nucené" dovolené opustil game designer a jeden ze tří hlavních lidí ve studiu, Leslie Benzies. Benzies stál za úspěchem GTA V a posledních her od renomovaného studia, přičemž údajně zachraňoval i samotné Red Dead Redemption, se kterým si bratři Houserovi nevěděli rady. Těžko bychom odchod Benziese k něčemu přirovnali, ale zkuste si představit Nolanovy filmy bez scénáře od jeho bratra nebo původní trilogii Gears of War bez Cliffyho. Můžeme jen doufat, že Houserovi si poradí i bez něj a že odchod jejich člověka numero uno nebude mít na jejich budoucí projekty příliš negativní dopad. Do té doby se jen můžeme kochat tím, co nám představí. Otázkou už jen zůstává, zda budou titul propagovat sporadicky, jak tomu bylo v případě GTA V, nebo do Red Dead nalijí mnohem více milionů. V každém případě, informovat vás budeme i nadále.


PS: První trailer hledejte na našich stránkách už ve čtvrtek.

Domů
Sdílet
Diskuse