Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2016 17:34
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple začne prodávat novou knihu s historií jeho jedinečného designu za necelých 300 dolarů

TECH
Uložit Uložené

Něco pro milovníky kalifornského jablíčka.

Posledních 20 let. I tak by se dal ve zkratce definovat obsah čerstvé knihy společnosti Apple, kde najdeme vyobrazené všechny její elektronické produkty z uplynulých dvou desetiletí, čili včetně iMacu z roku 1998 a také loňského stylusu Pencil. Její cíl spočívá v poskytnutí náhledu na vývoj používání materiálů, technik nebo designu, kterým smartphony či osobní počítače postupem času procházely. Jde tedy o jakési obsáhlejší "rodinné" fotoalbum s obrázky přes celé strany. Celkově je tak k dispozici až 450 fotografií od fotografa Andrewa Zuckermana, tvrdí web 9to5Mac. Je proto pochopitelné, že kniha nese název 'Designed by Apple in California', což zároveň bývá uvedeno na produktech z dílny giganta, a věnování je určeno pro jednu z těch nejdůležitějších osob - Steva Jobse. A cena? Ta také asi nikoho nepřekvapí. Zájemci si mohou připravit od 199 až po 299 amerických dolarů. Na výběr jsou totiž dvě verze, velká a malá.


Apple začne prodávat novou knihu s historií jeho jedinečného designu za necelých 300 dolarů
Zdroj: 9to5mac.com

„I když se jedná o knihu designu, není to o designérském týmu, kreativním procesu nebo vývoji produktu. Je to objektivní reprezentace naší práce, která ironicky popisuje, kdo vlastně jsme. Popisuje jak pracujeme, naše hodnoty, naše zaujetí a naše cíle. Vždycky jsme doufali, že nás budou posuzovat podle toho, co vytvoříme, ne podle toho, co řekneme,“ uvedl na margo novinky šéf designérského týmu Jony Ive. Více jeho slov najdeš ve videu níže. Apple začne knihu prodávat od zítra prostřednictvím vlastního e-shopu na webu apple.com a také přes kamenné obchody.

Domů
Sdílet
Diskuse