Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2016 14:21
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Vzácný pavouk, jehož bříško zdobí zvláštní ornamenty. V Číně ho našel farmář, který nevěděl, na co se to dívá

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Za posledních 100 let ho lidstvo vidělo jen šestkrát.

Na naší planetě existují ještě tisíce a tisíce druhů živočichů, které se nám dosud nepodařilo objevit a mnohé zůstávají i po objevení zahaleny rouškou tajemství. Skvělým příkladem by mohl být i mimořádně zvláštní a vzácný pavouk s latinským názvem cyclocosmia ricketti, protože tento živočich byl posledních sto let jako ztracený. Od začátku nového tisíciletí se ho lidem podařilo zpozorovat pouze šestkrát, a v předchozím století o něm neexistovaly téměř žádné záznamy, a kdyby nebylo jednoho čínského farmáře, možná by trvalo ještě několik dalších let, než bychom o něm získali nové informace.

Cyclocosmia ricketti je tvor s fascinujícím bříškem, protože jeho tvar a charakteristický symbol by člověk těžko hledal u jiných pavouků. Nejenže je náhle ukončeno, ale na své zadní části obsahuje i několik výřezů podobajících se na obličej či jiný ornament. Jak říkají na margo tohoto pavouka odborníci, již mnozí z nich se vydali do divočiny, aby pavouka našli a prozkoumali, jenže přesně tehdy se vzácní tvorové jako by skryli a odmítali vylézt. Naštěstí, tento exemplář se v bezpečí dostal do rukou odborníků, kteří ho nyní prozkoumají a přidají tak několik nových poznatků do pomyslné pavučiny znalostí.

Domů
Sdílet
Diskuse