Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. prosince 2016 15:29
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Pasažér v letadle přejmenoval Wi-Fi na „Galaxy Note7“. Pilot dokonce zvažoval nouzové přistání

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nejlepší vánoční troll vůbec?

Napínat spolucestující v letadle lze různými způsoby. Nahlas vzdychat, že máte bombovou náladu a následně spustit na notebooku odpočet pěti minut s hlasitým pípáním každé sekundy však očividně není až tak in a trendy jako využití vlny strachu z bombastických Samsungů Galaxy Note7. Ačkoli je korejská společnost pomalu, ale jistě pohřbívá na dálku a například před nedávnem v Evropě softwarově omezila jejich maximální kapacitu baterie na 30 %, stále se může stát objektem vánočního nemístného vtipu.

Během letu přepravce Virgin America se některý z pasažérů dostal do síťových nastavení přenosného Wi-Fi hotspotu a jednoduše změnil název, tedy SSID routeru na „Galaxy Note7_1097“. Okamžitě tím vzbudil vlnu neklidu z možné nehody ve formě vzplanutí požáru (nebylo by to poprvé) a cestující začali svolávat letový personál s prosbou prošetření situace. Panika formovala tu správnou apokalyptickou atmosféru, když se rozhodli zaměstnanci zasáhnout. Podle vládní agentury ve spolupráci s americkými leteckými přepravci je totiž Galaxy Note7 jedním ze zakázaných předmětů a na palubě se nesmí vyskytovat.

Posádka vyzvala údajného majitele Note7, aby provedl hovor a mohli ho snadno identifikovat. Žádný přenos telefonického spojení však neproběhl, a tak prohlásili, že budou nuceni v pozdní hodině, 23:00, rozsvítit světla a prohledat jeden úložný prostor za druhým. Aby toho nebylo málo, pilot prohlásil, že pokud se nenajde viník, letadlo nouzově přistane na nejbližším možném místě. Tehdy se tento iniciativní blbec přihlásil se slovy, že šlo o vtip a žádný Note7 u sebe nemá. Předpokládá se, že mu tento žertík projde bez větších problémů a nebude čelit žalobě ze strany letecké společnosti. Let dorazil do Bostonu s větším zpožděním, naštěstí však nemusel absolvovat neplánované přistání.

Pasažér v letadle přejmenoval Wi-Fi na „Galaxy Note7“. Pilot dokonce zvažoval nouzové přistání
Zdroj: twitter.com
Domů
Sdílet
Diskuse