Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2017 16:55
Čas čtení 0:00
Marek R.

Je jí 61 let, ale postavu jí závidí i teenagerky. Yazemeenah je důkazem toho, že věk je jen číslo

Uložit Uložené

Inspirace pro mnohé ženy i v takovém věku.

Na Fitcultu se v poslední době podívali na mnohé zajímavé proměny, ať už šly kilogramy směrem dolů nebo v jednom případě kvůli nebezpečné anorexii i nahoru. Určitě je neméně zajímavé poukazovat i na lidi, kteří si drželi zdravou figuru po celý život a jsou inspirací a důkazem toho, že celé to závisí jen na naší vůli. Dnešní případ je i důkazem toho, že věk je opravdu jen číslo.

V hlavní roli zde totiž máme 61letou Yazemeenah Rossi, která zraje jako vínko a postavu jí závidí nejedna teenagerka. Yazemeenah je dokonce už i šťastnou babičkou, má dvě vnoučata, se kterými se ráda hraje, ale stále ji baví i udržovat se fit a být inspirací pro mnohé ženy z celého světa. Modeling je vysněnou prací mnoha mladých dívek. No najdou se i výjimky, které nejenže bourají zažité konvence, ale dokáží zejména velmi pozitivně překvapit. Takovým příkladem je i Yazemeenah, kterou práce modelky naplňuje i v takovém věku a přestože si stárnutí vyžádalo daň například na její pokožce, objevila v sobě novou přednost, která přichází s věkem - vnitřní sílu.
 
Ve světě modelingu se jí dlouho nedařilo prorazit, začala se mu věnovat ve věku 28 let, ale zlom přišel až v době, kdy jí bylo 45 let a v této oblasti se pohybuje dosud. Dostala se na obálky mnoha magazínů z celého světa, stala se i tváří několika módních značek a spolupracovala například se značkami jako Marks & Spencer, Hermes či Macy's. Věk, který jí nikdo nevěří a typické bílé vlasy se staly důvodem, proč je i nyní nesmírně žádaná. Za její postavou však není žádný zázračný elixír mládí, ale prostě zdravý životní styl, který poctivě dodržuje celý život a zdraví jí to s velkou radostí odplácí.

„To není žádné velké tajemství. Celý svůj život jsem jedla organické potraviny, a to dlouho předtím, než se to stalo trendem. Jednou týdně si potřu svoji pokožku i vlasy olivovým olejem. Každý den sním jedno avokádo, organické maso a ryby.“
 
Netrápí se žádnými drastickými dietami, jak mají ve zvyku mnohé ženy, prostě považuje za klíč k úspěchu ten správný balanc ve stravování a samozřejmě disciplínu. Před 30 lety dokonce uvažovala nad tím, že se stane vegetariánkou, ale od tohoto způsobu stravování rychle upustila. Zdravý životní styl ji provází celý život, neposlouchala/nečetla rady "odborníků", kteří vám předepíší diety s extrémně nízkým množstvím kalorií, které vám akorát tak zhorší zdravotní stav, ale prostě rok co rok zkoušela sama na sobě, jak její tělo funguje a reaguje a zlepšovala své poznatky. Nešlo však jen o stravu. Už když jí bylo například 12 let, začaly jí vlasy šedivět, ale nedělala si z toho těžkou hlavu, protože jak sama říká, není to jen o stravě či cvičení, je to o tom, jak být šťastná.

Pravidelně provádí i fyzickou aktivitu, více než 30 let se věnuje józe, kterou cvičí den co den 30 až 60 minut a každý den si dopřeje i procházku. Ale když si náhodou nezacvičí i pár dní, těžkou hlavu si z toho nedělá a jednoduše jede dál. Když byla mladší, snažila se dát svému tělu stále zabrat více a více, ale postupně jak stárla, měla energie stále méně a méně a po nějakém čase si i ona tuto skutečnost uvědomovala. Nesnažila se tak neustále posouvat hranice náročnosti svých tréninků, ale prostě se přizpůsobila situaci a dělá tak to, co jí věk dovolí. A jde jí to opravdu výborně.

Domů
Sdílet
Diskuse