Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2017 12:06
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Dvě vily, obrovská zahrada, bazén a možnost dálkového ovládání: soubor nemovitostí nedaleko Prahy v hodnotě 50 milionů korun vás dostane

KULTURA
Uložit Uložené

V nabídce jedné z nejznámějších realitních kanceláří v našich končinách se objevila dvojice luxusních vil, které je možno ovládat pomocí dálkového ovladače.

Soubor dvou nemovitostí, o kterých se psalo i ve známém deníku New York Times, svou funkční architekturou či luxusním zařízením dostane možná i vás. Přesně taková je jedna z nejnovějších nabídek exkluzivní realitní kanceláře Svoboda & Williams se sídlem v Praze i v Brně. Velkolepý projekt, jehož realizace byla ukončena ještě v roce 2009, byl v daném období nominován i na cenu Grand Prix architektů a v současnosti je na prodej za 49 900 000 korun českých. Stojí však za to?

Určitě ano a důvodů je nespočet, a to od lokality, výměry pozemku, velikosti obytné plochy, zajímavosti stavby, zařízení, moderního technologického ovládání a tak dále. Začněme ale pěkně od začátku. Komplex s pracovním názvem „K Dýmači“, se nachází v Cholupicích spadajících pod obvod Praha 4, přičemž však novým majitelům nebude hrozit ztráta soukromí nebo ruch kolem. Celková rozloha se pohybuje na hranici 3 200 metrů čtverečních, z čehož až přes 2 000 metrů tvoří zahrada plná stromů a zeleně. Pro lepší představu upřesníme, že to činí přibližně 1/5 fotbalového hřiště, a to opravdu není málo ani pro vícečlennou rodinu. Sečteme-li obytnou plochu obou rezidencí, výsledek bude blízký číslu 900, přičemž v dané výměře je započítán už i zahradní domek s dalšími 136 metry. Ohromující čísla jsou ještě výrazně podtržena krásou samotných staveb, ke kterým patří i bazén či japonské jezírko plné Koi kapříků. Mezi další určitě nadstandardní vymoženosti patří garáž pro 10 automobilů, vinný sklep ukrytý v podzemní části, krbový komplex se dvěma grily, kamna na pizzu a také udírna nebo možnost ovládat téměř všechny prvky pomocí dálkového ovládání. Výhoda, která musí být v mnoha případech opravdu k nezaplacení... 

Větší z vil (BARA) se dokonce může pyšnit i vlastní wellness zónou a až trojicí luxusně zařízených koupelen, zatímco menší (VERA) disponuje „pouze“ dvěma. A to vše jen cca 25 minut cesty autem od samotného centra hlavního města. V případě, že disponujete výše uvedenou částkou, neváhejte a nabídku si detailněji prohlédněte zde.

Pokud víte i o jiných architektonických nebo designérských studiích z našich končin, určitě nám pošlete tip na e-mailovou adresu uvedenou v profilu výše. Díky za podporu!

Domů
Sdílet
Diskuse