Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2017 16:06
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Legendární Nokia 3310 se vrací! Nesmrtelný telefon v novém kabátě představí už tento měsíc

TECH
Uložit Uložené

Pokoří opět rekordní prodeje?

Dnešek jednoznačně nebude patřit žádné novince týkající se nadcházejícího iPhonu či Galaxy S8. Technologický svět doslova šokovala zpráva o plánech téměř zapomenutého výrobce telefonů a smartphonů z Finska. Řeč je přirozeně o Nokii, respektive jejích nových, zatím nepředstavených zařízeních, které si odbudou premiéru už brzy, přesněji během Mobile World Congress 2017. Tato konference se každoroční koná v Barceloně a jejím typickým znakem je odhalování novinek z dílen těch nejznámějších společností. Doposud jsme byli zvyklí zejména na nové vlajkové lodě od Samsungu, tento ročník se však nebude točit jen kolem nich.

Legendární Nokia 3310 se vrací! Nesmrtelný telefon v novém kabátě představí už tento měsíc
Zdroj: blenderartists.org

Je to tak. Legendární telefon s perfektní konstrukcí a vynikající výdrží baterie zažije po 17 letech od svého vzniku už brzy comeback a podle prvotních ohlasů se z nové 3310ky rozhodně brak nestane. Nokia se má opět zaměřit na celkovou odolnost a dlouhotrvající životnost baterie, což s moderními technologiemi nebude vůbec problematické docílit. Detaily ohledně vzhledu a technických specifikací zatím známé nejsou, ale již nyní víme, že se syn bude svému otci výrazně podobat. Rovněž se šeptá o doporučené maloobchodní ceně, která by se měla zastavit na nízké úrovni 1 600 Kč. 3310 v novém kabátě má být primárně určena pro evropský trh jako sekundární telefon po boku výkonného smartphonu.
 
Kromě obnovené řady tlačítkových telefonů nejznámějších zástupců staré generace, plánuje Nokia představit i další dvě, zatím nespecifikovaná zařízení. Nejpravděpodobněji však půjde o smartphony s označením Nokia 3 a Nokia 5 určenými pro střední třídu, čemuž nasvědčuje i jejich cena 4 000, respektive 5 400 korun. Konference startuje 27. února a potrvá až do 2. března, ačkoli většina očekávaných odhalení proběhne již v úvodní den. Myslíte, že 3310 a další tlačítkové telefony jsou už jen internetovým hitem nebo se stále najde dostatek zákazníků, kteří potřebují nejen pěkný a rychlý mobil, ale i cosi funkčního a praktického? A také nesmíme zapomínat na ikonického hada a nebo Space Impact a další primitivní mobilní hry ze začátku 21. století. I ty dopomohly k závratným číslům v podobě 126 milionů prodaných kusů po celém světě.

Legendární Nokia 3310 se vrací! Nesmrtelný telefon v novém kabátě představí už tento měsíc
Zdroj: blenderartists.org
Domů
Sdílet
Diskuse