Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2017 16:57
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

S tímto dětským stylem to snad nemyslíte vážně: Výběr nejhorších českých a slovenských pokusů o rap

HUDBA
Uložit Uložené

Po pěti měsících jsme tu s vaší i naší oblíbenou rubrikou opět a už tradičně se podíváme na desítku špatných českých a slovenských tryhard raperů.

Přišlo jaro a s ním bohužel i množství špatného domácího rapu. To však není nic zvláštního ani překvapujícího, protože statistiky říkají, že v každé obci se nacházejí alespoň dva neschopní kluci, z nichž si jeden myslí, že umí rapovat a druhý, že je jeho dvorní hudební producent. Když jsem se snažil tuto problematiku podrobněji analyzovat, přišel jsem na to, že kamenem úrazu je v tomto případě okolí, které není schopné svým kamarádům nebo rodinným příslušníkům říci, aby se raději více věnovali škole nebo vlastně lecčemu jinému. No a proč z tebe nikdy úspěšný raper nebude, jsme si už jednou shrnuli, takže se případně budeme v následujících řádcích opírat i o tento článek.

Vítejte tedy u dalšího pokračování oblíbené série - S tímto dětským stylem to snad nemyslíte vážně. Už tradičně jsme pro vás velmi ochotně probádali i ta nejtemnější zákoutí YouTube a přinášíme vám desítku trestuhodných pokusů o skladby, za které by si autoři zasloužili minimálně veřejně prospěšné práce. Říká se sice, že i špatná reklama je reklama, ale v tomto případě tomu tak skutečně není a baví se na vás doslova celé Česko a Slovensko. Asi je potřeba zmínit, že naším cílem není níže uvedené pomýlence zesměšňovat, spíše se snažíme poukazovat na nekvalitu, abyste se měli z čeho poučit. Věřím, že jsme zachránili už mnoho mladých životů, které měly v plánu nechat studia a naivně si myslely, že v rapgame vydělají první milion.

KaYn - Asi je to tak

Začneme zhurta. KaYn sice podle své facebookové stránky rapuje jen 35 dní, přesto už má beat od DJe Premiera. Jeho debutová boombap pecka Asi je to tak vás vrátí v čase do roku 2000 a jejím kamenem úrazu je samozřejmě kromě výběru hudby a samotného rapu, textu, projevu, hlasu, stejného tempa, nekvalitního zvuku i videoklip, který prý ještě nikdo nedokázal dokoukat do konce. Pevně věřím, že tyto řádky budou autora motivovat a mikrofon vymění za knihu. Nebo cokoli jiného.

Haseki - NPČ RAP (ft. Bastard)

Haseki vám v refrénu lže. Nebo je to možná Bastard, těžko říci, protože se v úvodu nepředstavili. Stejný kluk zároveň tvrdí, že dělal rep pro sex a v žilách mu koluje kreatin. To budou asi metafory, protože jinak mi to vôbec nevychádza. V každém případě jsme zas na úplném začátku u elementárních chyb, kdy mají kluci pocit, že snědli Ameriku a nikdo jim nedokáže říct, že tomu tak není. Ale to nevadí, protože od toho jsme tu přece my.

MAJLO - Stále ft. Phil Shadow

Když uděláš skladbu o tom, jak ses rozešel se svou přítelkyní, která tě podváděla a doladíš k tomu i „filmový klip“, tak nejsi raper, ale obyčejný nešťastník. Ale potěšíme tě, takových jako ty jsou desítky. Jasné, zklamání z lásky bolí každého a známe i rapera, který se díky tomu stal známým a já mám vážné obavy, že právě to je vaše motivace. A to ani nebudu mluvit o tom, že oba na tom pokusu o zpěvný refrén zníte hůř než Máziková a Laco Lučenič v té zpackané re-make verzi na We Are The World. Celá země ti drží palce, aby ti to s tou novou vyšlo a nemuseli jsme na něco podobného natrefit znovu.

Mc Dejvid - Ja vám nedám _ nedovolím

Ještě nejsme ani v polovině a vy už máte pravděpodobně dost, no MC Dejvid přišel v roce 2017 na to, že by mohl nahrát remix na skladbu Panda od Desiignera, a to jsme nemohli nechat jen tak bez povšimnutí. A opět jeden knižní příklad toho, jak si náhodný člověk myslí, že musí celému světu něco dokazovat. I když ho vlastně vůbec nikdo nezná, on jebe všetky naše kázne. Nebo možná tušil, že tento jeho výtvor by se jednou mohl objevit v tomto článku? Velmi chabý pokus přiblížit se svému piešťanskému vzoru, Davide. 

 

FAITH - Neni Šanca

Tomuto klukovi jsme už pár řádků věnovali v předchozím dílu, ale on se očividně nepoučil a flowy seká i nadále. Tvrdí, že se ve škole neučí a místo toho píše texty. To v překladu znamená, že za pár let půjdou jeho spolužáci na vysokou školu a on si uvědomí, že jedno z nejdůležitějších období proseděl v zadní lavici se sluchátky a špatným beatem v uších a psal řádky, za které se už vlastně i stydí. Prý má sedm flowů, já jsem napočítal necelý jeden. V komentářích nám prosím dejte vědět, kolik jste napočítali vy.

KEPHO & OSAMEŁÝ VŁK - ODPAD

Maloměstský lifestyle, tráva a rep. Bohužel někomu toto stačí a namísto toho, aby se s tím pokusil něco udělat, se na tom raději pokusí postavit svou hudební kariéru. Ta však shořela už v základech a kluci to snad velmi dobře vědí. A ne, název Odpad jsme této nahrávce nedali my, ale samotní autoři. V tomto případě mě nejvíce překvapily komentáře na YouTube, které jsou jasným důkazem toho, že oba mají neupřímné kamarády.

Ralph Tony - "Sip&Trippin"

Poslední díl dětského stylu se pravděpodobně nedostal ani do podnikatelských kruhů, odkud pochází Ralph. Nuž, odradili jsme aspoň jeho kolegu Dave Dianta, a tak je momentálně v této hře jediným zástupcem, který dokáže rapovat v angličtině. Nebo nedokáže, ale přesto to dělá. Můj nejoblíbenější moment je v čase 3:40, kdy se tento již na první pohled velmi přísný kluk tváři, že pije Bombay z prázdné láhve. A víc už snad ani není třeba dodávat.

uratheactavist - nedotykaj sa mojho rafa

Pokud jste si mysleli, že to už horší být nemůže, tak pro vás máme asi dobrou zprávu, ale zároveň důkaz, že to může být minimálně stejně špatné i ve slovenštině. I když snad jde jen o recesi, i nešťastník jak Artem si u nás zaslouží své čestné místo. Snad jediné, co této skladbě opravdu chybí, je vizuál, ve kterém by pravděpodobně použil podobnou choreografii jako Ralph Tony. Kluci, pokud slíbíte, že dáte slovensko-americkou kolaboraci, tak já slibuji, že toto je poslední díl dětského stylu.

GTG BOYZ x MARIEL - TRUESHIT

Pokud ještě stále zvládáte, tak tu pro vás máme tru šit, který vám pravděpodobně odpálí hlavy. Tihle kluci si říkají seskupení zeleného čaje, vůbec jim nedělá problém přirovnávat se k Tupacovi a tvrdí, že mi šukají holku. I tobě. Samozřejmě si nebudeme dělat srandu z řečové vady jednoho z autorů, ale v tomto případě jste asi mohli zvolit trochu jiný refrén. Kluci jsou mimochodem i odborníci na módu.

Arogant - Homeboy

O Arogantovi jsem dnes slyšel poprvé a původně jsem ho sem ani neměl v plánu zařadit, protože se prezentoval jako chutný pseudozpěvák skladbami o lásce, počasí, pohodičce a všech těchto pozitivních věcech. Toto zlatíčko však nezůstalo své přezdívce nic dlužné a najednou je z něj přísný reper, který má mnoho hejterů a pocit, že je dokáže vyhubit nadávkami. Takto to až do slovenských rádií opravdu nedotáhneš.

Tak a konečně jsme na konci. Tento článek měl sloužit hlavně k edukativním účelům a snad si mnozí začínající rapeři uvědomili, že bude rozumnější investovat čas do něčeho jiného. Na závěr ještě můžeš hlasovat v anketě a v komentářích se s námi klidně poděl o tvé favority, kterých bychom mohli zařadit do pokračování. Na shledanou!

Domů
Sdílet
Diskuse