Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2017 19:10
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Ztraceného turistu po 9 dnech v Amazonském pralese zachránily opice. Ukázaly mu cestu k vodě, jídlu a nakonec ho dovedly zpět do civilizace

ZAJÍMAVOSTI AMAZON
Uložit Uložené

Pokud se člověk ztratí v Amazonském pralese, zachránit ho mohou nečekaní pomocníci.

Nabrat dostatek odvahy k tomu, aby se člověk vydal s partou profesionálů hluboko do bolivijské části Amazonského pralesa, to není odpolední aktivita pro každého z nás. Maykool Coroseo Acuña se ještě v únoru rozhodl pokochat nedotčenou amazonskou přírodou, a tak se do pralesa dostal díky skupině Max Adventures. Připojil se k větší skupině dobrodruhů, společnými silami zvládli odpolední procházku po pralese, ale když se večer Maykool měl dostavit na sváteční ceremoniál, kterým měl uctít místních bohy za to, že ho do pralesa pustili, Maykool byl najednou pryč. Skupina profesionálů se vylekala a začalo rozsáhlé pátrání po ztraceném členu jejich výpravy. Uvědomovali si, že najít jednoho člověka uprostřed pralesa několik kilometrů od nejbližší vesnice nebude zrovna nejjednodušší úkol, ale i tak se několik dní nevzdávali a našli i pohozenou ponožku.

Ztraceného turistu po 9 dnech v Amazonském pralese zachránily opice. Ukázaly mu cestu k vodě, jídlu a nakonec ho dovedly zpět do civilizace
Zdroj: National Geographic

Rychle ji identifikovali a potvrdili, že se jedná o kousek oděvu člověka, kterého neúspěšně hledají, a tak si na místo zavolali i šamana, aby se s Maykoolem duchovně spojil a přivedl jej zpět do civilizace. Po neuvěřitelných devíti dnech se to opravdu stalo skutečností, protože Maykool najednou stál necelý kilometr od původního stanového městečka a zmateně vykřikoval na své dobrodružné kolegy. Oni se rychle vydali přivítat ho zpět a poskytnout mu potřebnou pomoc, přičemž Maykool zvládl svých devět dní hluboko v pralese celkem bravurně. Po návratu do civilizace se přiznal, že ho několik dní živily opice, které ho nejenže vždy dovedly k vodě, ale ještě mu i shazovaly menší kousky jídla, aby dokázal přežít. Maykool se prý už před zmizením choval velmi zvláštně, takže nevíme, co je na příběhu o opicích pravda, ale rádi bychom věřili tomu, že během devíti dnů skutečně následoval skupinu opic, která mu nakonec zachránila život.

Domů
Sdílet
Diskuse