Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2017 10:10
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Brit si vlastnoručně vyrobil funkční oblek Iron Mana. Vysoko sice zatím nedoletí, ale jednoho dne by mohl fungovat naplno

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Brzy se budeš moci prohánět po obloze.

Kdo z nás by nechtěl žít život Tonyho Starka. Vžít se do role charismatického milionáře s létajícím oblekem, to vůbec nemusí být nejhorší životní plán, což si očividně uvědomuje i britský podnikatel a vizionář Richard Browning. Už před rokem si řekl, že se pokusí vyrobit skutečně fungující létající oblek a samozřejmě se nechal inspirovat oblekem, kterým se může pochlubit Tony Stark. Richard si loni zakoupil součástky potřebné k tomu, aby mohl začít pracovat na komplexní soustavě zařízení, díky kterým by se mohl vznést do výšky několika metrů a pak i stovek metrů a jak uvidíš na přiložených videích, zatím mu to jde pomalu, ale pokroky jsou patrné.
 
Po založení vlastní společnosti s názvem Gravity začal Richard spolupracovat i se společností Red Bull a svůj oblek pojmenoval Daedalus Flight Suit. Je sestaven z několika malých proudových motorů, které si Richard připevní k rukám, kotníkům a někdy i na záda, aby pak vyletěl do výšky několika desítek centimetrů a postupně ji zvyšoval. Kromě toho dokáže oblek díky HUD displeji zobrazovat několik základních informací o tom, kolik paliva uživateli ještě zbývá a v jaké výši se momentálně pohybuje, takže pomalu ale jistě se dostáváme i k funkcionalitě obleku Iron Mana. Zajímavostí je i fakt, že oblek disponuje technologiemi jako Bluetooth a Wi-Fi, takže budeš svůj let moci streamovat přímo přes internet a Richard doufá, že v co nejkratším čase ze svého projektu dokáže udělat funkční a prodejný stroj, aby ho pak mohl poslat na trh. Řada lidí si přitom myslela, že Richard si z nás jen dělá legraci, protože několik videí zveřejnil i na prvního dubna, ale jak se on sám vyjádřil, jeho práce za posledních několik měsíců určitě žádným vtipem není.

Domů
Sdílet
Diskuse