Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2017 16:42
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Legendární Dodge Viper se víceméně loučí v další perfektní reklamě od Pennzoilu

TECH
Uložit Uložené

Žlutý svalovec předvádí to, co mu jde nejlépe.

Už jste pravděpodobně zachytili informaci o tom, že ikonická zmije skončí bez nástupce, ba co víc, Dodge ukončí výrobu současné generace už tento rok. Jinými slovy, pro Viper, který jistý čas patřil pod divizi SRT a byl jejím jediným „plnohodnotným“ modelem, je modelový rok 2017 tím posledním. Američané při této příležitosti postavili hned několik speciálních verzí, přičemž není pochyb o tom, že se po nich doslova zaprášilo. Bohužel v reálném světě podléhajícím nemilosrdnému marketingu, poptávka po této legendě nedosáhla ani čtvrtiny z odhadovaných plánů. Právě to je hlavní důvod, proč se s Viperem pomalu ale jistě loučíme, i když někteří připisují odchod skutečnosti, že do tohoto nekompromisního sporťáku nelze montovat hlavové airbagy, které budou z legislativního hlediska nezbytností pro všechny nové automobily v USA od příštího roku. To je sice pravda, v konečném důsledku to je ale v tomto případě zanedbatelný fakt, zejména pokud se konkurenční Corvette mimořádně daří a Dodge je s prodejem značně ztrátový.
 
Navíc jde o to smutnější zprávu, když víme, že právě letos zmije slaví své 25. narozeniny. Ty budou ale pro tento desetiválcový model (8,4litrový agregát je mimochodem největším motorem v sériovém autě v kategorii objemu) tím pádem i poslední. Při této příležitosti jsme se dočkali dalšího perfektního videa, za kterým stojí známý výrobce motorových olejů. Společnost Pennzoil tak svým novým a opět vydařeným reklamním spotem poukazuje na kvality tohoto počinu a zároveň naznačuje, že o Viper je třeba se postarat a držet ho v dobrých rukou, protože odstupem času půjde o skutečně vzácný a vyhledávaný artikl.

Domů
Sdílet
Diskuse