Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2017 15:39
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Neuvěřitelné momenty, kdy potápěči zažili silné podmořské zemětřesení. V Ohnivém kruhu se třáslo mořské dno a měnil se i tlak

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zemětřesení dosáhlo sílu až 5,7 na Richterově stupnici.

Zažít zemětřesení dokáže zanechat v člověku zážitek na celý život, ale ještě jsi nikdy v životě určitě neměl šanci být svědkem silného zemětřesení přímo u dna, čili ještě o něco blíže k samotnému epicentru. Potápěč Jan Paul Rodriguez se před několika dny vydal obdivovat podmořské krásy u filipínské oblasti Mabini a nemohl uvěřit tomu, že právě jeho expedice zažila zemětřesení se silou 5,7 na Richterově stupnici přímo na vlastní kůži. Potápěči vše natáčeli, když se najednou mořské dno začalo silně třást a přesouvaly se menší i větší kameny, avšak kromě toho se pod vodou i náhle měnil tlak a Jan konstatoval, že celá situace mu připomínala moment, jakoby se nad potápěči přehnala obrovská loď. Naštěstí se nikomu nic nestalo, ale ještě několik hodin po zážitku je bolely uši, avšak potápění v oblasti Ohnivého kruhu, čili regionu s největším počtem zemětřesení, na svém kouzlu neztratilo vůbec nic.

Domů
Sdílet
Diskuse