Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2017 10:31
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Jedna aplikace mu vydělá i sedmiciferné částky. Allen vyrůstal v naprosté chudobě, ale teď jezdí v Lamborghini a nedává šanci ženám bez peněženky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Miliony za vyvíjení aplikací.

Teprve před několika lety oslavil své 30. narozeniny a už v té době díky své snaze a aktivitám vydělával desítky tisíc dolarů týdně. Syn chudých přistěhovalců do Spojených států amerických Allen Wong neměl své dětství ani zdaleka jednoduché, o čemž svědčí zejména fakt, že jeho máma v dětství vyrůstala ve slumech, čili skutečně nejchudších čtvrtích v jihovýchodní Asie a o mnoho lepší to zpočátku nebylo ani po emigraci do USA.
 
Ačkoliv Allen dostal šanci studovat a vzdělávat se, jeho rodiče den co den tvrdě pracovali, aby mu zajistili alespoň o trochu lepší budoucnost, než jaká pravděpodobně čekala je. Celá rodina se přestěhovala do New Yorku a otec se pustil do práce, avšak nenašel žádnou lepší práci než pozici v továrně na oblečení, kde pracovalo obrovské množství lidí za zoufale nízkou mzdu. Allen se proto přestěhoval do Los Angeles, kde se dostal na univerzitu UCLA a musel nechat své rodiče napospas osudu, protože před ním stálo několik výzev.
 
Ve svém volném čase rád hrával počítačové hry a namísto univerzity se raději věnoval vývoji módů do jeho oblíbených her, takže programování ho doprovázelo již přibližně od začátku puberty a přivedlo ho k němu samozřejmě hraní her.

Jedna aplikace mu vydělá i sedmiciferné částky. Allen vyrůstal v naprosté chudobě, ale teď jezdí v Lamborghini a nedává šanci ženám bez peněženky
Zdroj: Allen WOng

Na univerzitě se delší dobu pokoušel o vývoj módů do hry World of Warcraft, díky čemuž si chtěl přivydělat, aby mohl ulehčit život své rodiny, ale s odstupem času vzpomíná, že společnost Blizzard stojící za hrou World of Warcraft nakonec žádné z jeho úprav neschválila, a tak Allen obrátil pozornost na obecné programování.
 
Dnes tvrdí, že univerzita, na níž nakonec získal titul z počítačových věd, ho naučila zejména teoretické poznatky a až tyto základy mu umožnily efektivně přijít na to, že ho programování skutečně baví. Před více než 8 lety byla situace na trhu s mobilními aplikacemi mnohem volnější a jednodušší, a proto Allen rychle pochopil, co musí udělat, aby začal vydělávat alespoň nějaké peníze. Zpočátku se zaměřoval zejména na produkování vysokého počtu aplikací, protože věděl, že díky vývoji jediné aplikace statisíce dolarů nevydělá a nakonec se to ukázalo jako nejlepší možný tah. Jak Allen sám říká, už po pár měsících aktivního programování vydělával téměř 600 dolarů za jediný den a začal si uvědomovat, že své schopnosti a dovednosti by mohl přeměnit na podnikatelský projekt vydělávající statisíce dolarů každičký rok.
 
Naneštěstí, profesionální úspěch krátce po skončení univerzity překryla smutná událost z jeho života, protože mu předčasně zemřel otec a jeho matka celou situaci ani zdaleka nezvládla. Na dalších pět či šest let se ocitla v otřesné psychické situaci, neustále dostávala panické záchvaty a nemohla si zvyknout na to, že jí osud tak nespravedlivě odebral manžela.

Allen se po smrti vlastního otce musel vrátit zpět do New Yorku a delší čas se starat o svou nemocnou matku, což ho nakonec nakoplo a pustil se do práce na své nejúspěšnější aplikaci. Stal se jí policejní skener, díky němuž si lidé mohou pouštět vysílání na policejních frekvencích z celého světa a Allen do své aplikace přidával nové a nové světové oblasti, přičemž jeho aplikace se dodnes drží na prvních místech v různých kategoriích v obchodě s aplikacemi. Kromě policejního skeneru má Allen na svědomí další aplikace, jako například aplikaci zaměřenou na ovládání automobilů značky Tesla, aplikaci o teniskách či aplikaci na vyhledávání skladeb v rádiích po celém světě, přičemž několikrát přiznal, že všechny zmíněné aplikace mu už vydělaly šestimístná čísla, a to ani nemluvíme o zmíněném policejním skeneru, který už dávno překonal i sedmiciferná čísla.
 
Svůj první milion dolarů přitom vydělal již v prvním roce programování a jedním z jeho prvních nejvýraznějších nákupů po vydělání většího množství peněz se stalo Lamborghini Aventador. V té době ještě bydlel v domě se svou matkou, ale protože neměl garáž, rozhodl se koupit si další dům hned vedle své matky, aby mohl Lamborghini parkovat v garáži a ne přímo na ulici.

Dnes se Allen vozí nejen v Lamborghini, ale také v automobilu značky Tesla Model S, se kterým využívá i svou vlastní aplikaci. Díky ní může zadat Siri hlasový povel přímo do Apple Watch a jeho Tesla se najednou objeví přímo před ním, přičemž vůz sám vyrazí z garáže a dorazí až přímo před něj. Momentálně neplánuje žádný další nákup auta, protože čeká na novinku od Lamborghini či Tesly a když se ho lidé zeptali na nejbláznivější zážitek z programování, vzpomněl si na bláznivý maratón, kdy pracoval 100 hodin v kuse a během této doby si pospal dohromady jen 8 hodin. Motivovalo ho dokončení jeho aplikace a v současnosti se mu to všechno vyplácí, protože jak sám tvrdí, dnes cestuje po světě, užívá si život a rád randí se ženami.
 
O ženách se vyjádřil, že po získání milionů dolarů si začal všímat mnohem vyššího zájmu ze strany něžnějšího pohlaví a pokud bys rád věděl, jak Allen filtruje zlatokopky, tak si nejčastěji všímá, zda žena při placení vytáhne peněženku a zda vůbec nějakou peněženku vlastní. Pokud bys o něm rád zjistil ještě více, pak ho sleduj na Facebooku a přečti si všechny otázky a odpovědi na portálu Reddit.

Domů
Sdílet
Diskuse