Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2017 15:54
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Stephen Hawking varuje, že lidstvo musí do 100 let opustit Zemi. Pokud tady zůstaneme, prý to pro nás bude znamenat sebevraždu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hrozivá předpověď jednoho z nejvlivnějších vědců.

Stephen Hawking patří mezi nejvlivnější vědce naší doby a už několikrát v minulosti celé lidstvo upozorňoval na obrovské hrozby, které se skrývají za rohem a v budoucnu mohou způsobit, že lidstvo vyhyne. Ještě koncem minulého roku v jednom ze svých projevů stanovil pro lidstvo děsivý cíl, když se vyjádřil, že bychom se měli snažit opustit planetu Zemi a najít si domov někde jinde ve vesmíru do 1 000 let, jenže v rámci připravovaného dokumentu britské televize BBC s názvem Expedition New Earth svou předpověď ještě trochu děsivěji pozměnil. Hawking si myslí, že naše matka příroda by byla nejraději, kdyby lidstvo z velké části opustilo její povrch už do 100 dalších let, takže v drtivé většině ještě v rámci 21. století.

Pokud prý chceme zajistit, aby lidstvo přežilo i nadále, budeme se muset vydat do vesmíru, protože momentální situace na Zemi je zřejmě neúnosná. Lidstvo ohrožují problémy jako klimatické změny, nebezpečné srážky s asteroidy, různé epidemie a ještě i obrovský populační růst, což v budoucnu způsobí, že se celý náš ekosystém pravděpodobně zhroutí a s ním odejde do zapomnění i lidský druh. V zmíněném dokumentární seriálu Expedition New Earth Hawking spolupracuje s experty či dokonce vlastním studentem, aby se pokusili zjistit to, zda je v lidské moci dostat se natrvalo za hranice vlastní planety. Hawking přitom už v minulosti volal po tom, abychom se pokusili osídlit Měsíc či Mars, a zřejmě až nyní začnou mnozí lidé brát jeho slova vážně, protože 22. století na Zemi by pro nás mohlo znamenat pomyslnou sebevraždu.


Domů
Sdílet
Diskuse