Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2017 16:27
Čas čtení 0:00
Kristina Bečková

Kenza Zouiten je špičkou blogerské scény. Skandinávská kráska si ze své záliby udělala práci na plný úvazek

MÓDA
Uložit Uložené

Blogování se věnuje už od šestnácti, úspěchů má za sebou tedy více než dost.

Internet je v dnešní době přeplněn módními blogery, a proto se nelze divit, že ti občas nějaký článek o zajímavé blogerce přineseme i my. V tom dnešním si představíme poklad švédské módy a blogerského světa - Kenzie Zouiten, která se kromě blogování věnuje také modelingu, moderování a navrhování šatů.

Narodila se ve Stockholmu švédské matce a otci z Maroka. Právě Maroko se stalo na čtyři roky jejím domovem, když se tam v dětství s rodinou přestěhovali. Později se vrátili zpět do Švédska, kde blogerka žije dosud (pokud zrovna není na nějaké luxusní dovolené). Kenza svou kariéru začala online show s názvem Kenza & Tyra Show, kterou vedla se svou kamarádkou. Bohužel byla výhradně švédsky, a tak jsme se odtud nemohli nic dozvědět. Show na internetu však nebyla to, díky čemu získala téměř 2 miliony sledovatelů na Instagramu.

Blog KENZAS vznikl už v roce 2007, což znamená, že Kenza začala s tímto koníčkem už v šestnácti letech. Začátky byly těžké a hlavně skutečně vtipné, což nám ukázala i v tomto příspěvku, kde si ze svého tehdejšího vkusu sama utahuje. Její snahu ocenili už v roce 2008 a to cenou za blogerku roku. Další úspěch na sebe nenechal dlouho čekat, v roce 2009 získala rovnou tři ceny a to za Módní blog roku (2x) a Osobní blog roku. Potom se už ceny sypaly jedna za druhou každý rok a do dnešního dne jich tato půvabná Švédka stihla nasbírat devatenáct! Za zmínku určitě stojí cena z roku 2015 z ELLE Awards a to za Look roku a potom každoroční ceny z Finest Awards za Módní blog roku. Kenzy si v rodném Švédsku váží tak moc, že ji umístili do síně slávy na letišti ve Stockholmu a nutno uznat, že je to pořádný úspěch na to, že dělá jen to, co miluje.

V rodné zemi je skutečná celebrita, což potvrzuje i fakt, že v roce 2014 se dokonce zúčastnila švédské verze Let's Dance. Jejím partnerem byl profesionální tanečník Calle Sterner. Do finále se neprotancovali, ale skončili na pěkném pátém místě. Její práce v televizi tu však ani zdaleka nekončí, už několik let pracuje jako VJ pro MTV a každý rok se tak účastní prestižních udílení cen MTV EMA. Věnuje se také hledání nových tváři pro agenturu Elite Model Managment, která také zastupuje samotnou Kenzu ve světě modelingu. Stihla nafotit kampaně pro Guldfynd, Ur & Penn či JC. Několikrát se objevila na obálce švédského časopisu Solo, Frida či Café magazine. Za zmínku určitě stojí její vánoční kampaň z roku 2015 pro internetový obchod s oblečením, kde si kromě modelky zahrála i na zpěvačku a do reklamy přezpívala známou vánoční koledu Let It Snow.

Za snad svůj největší úspěch, kromě blogu, považuje svoji značku Ivyrevel. Za zrodem Ivyrevel kromě samotné Kenzy stojí i její snoubenec Aleks, jeho bratr Dejan a jejich kamarád Gustav. Nazvala to malou rodinnou firmou s velkými sny, které se určitě splnily - značka Ivyrevel je od roku 2015 podporována největší módní společností H&M Group. V nabídce jsou dámské kousky jako šaty, halenky, sukně či dokonce plavky za přijatelné ceny. Pokud si nedokážeš představit, jak by na tobě jednotlivé kousky vypadaly, Kenza občas něco ze své kolekce předvede na svém blogu a vždy vypadá famózně. Kromě své značky měla v minulosti spolupráci se značkou Guldfynd, kde navrhla zajímavé prsteny, náhrdelníky a náramky.

Přes množství spoluprací se zvučnými značkami si vždy najde čas na dovolenou v exotice. Naposledy navštívila barevnou Kubu, kde spolu s dalšími úspěšnými blogerkami dokonce stihly nafotit celou kampaň. I přes velkou konkurenci je to právě její blog, který je největší a nejnavštěvovanější v celé Skandinávii. Každý měsíc na kenzas.com klikne více než milion lidí. V roce 2011 vydělala jen díky blogu více než 6 a půl milionu korun, takže můžeme jen hádat, jaká čísla má na účtu v současnosti, pokud připočteme její módní značku a spolupráce na úspěšných projektech.

Styl této blogerky je velmi ženský, moderní a sexy. Nebojí se odvážných kousků jako zvonové kalhoty či odhalující topy, ale také nedá dopustit na klasiku jakou je kožená bunda či populární potrhané rifle. Dokonale kombinuje jednoduché kousky s výraznějšími a nikdy nezapomíná ani na doplňky. Stylová je za každých okolností - ať na ulici, na předávání cen, na letišti nebo jen na pláži. Za plné rty, dlouhé řasy, krásnou pleť a dokonalé obočí jako jedna z mála vděčí svým rodičům a ne plastickým chirurgům. Dokonalou postavu má z hodin strávených ve fitku či na boxu a karamelové opálení z pravidelných dovolených po světě.

Kenza momentálně vedle práce a cestování řeší i přípravy na svatbu. Aleksander Subovic, její dlouholetý přítel, ji požádal o ruku už loni, na oslavě jejích 25. narozenin. Tak trochu se to zvrtlo, protože prsten při vší té radosti vypadl a museli ho po čtyřech hledat mezi konfetami, ale nakonec vše dobře dopadlo a Kenza svůj snubní prsten hrdě nosí každý den. Svatba se bude konat v srpnu a o probíhajících přípravách se dočteš na jejím blogu. Bude to určitě velkolepé a nevěsta bude nádherná - krajkové šaty s 3D květy na sukni, jednoduchý „messy“ účes a zajímavá kytice. Ženich Aleks je také fešák a my se už nemůžeme dočkat fotek.

V posledních měsících začala být aktivní i na youtube, kde ji sleduje více než 140 tisíc lidí. Přidává vlogy z dovolených, challenge, či tutorialy na makeup nebo vlasy.

Domů
Sdílet
Diskuse