Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2017 9:28
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Matka všech pavouků. Australan odchytával 25centimetrového živočicha s dávkou respektu, protože většího pavouka ještě nikdy neviděl

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pavouk, jakého bychom doma mít nechtěli.

I když jsou neškodní, dorůstají do velikostí, u nichž by se slabšímu člověku mohl zastavit i srdce. Řeč je o pavoucích s názvem huntsman, kteří jsou obrovští, ale pro člověka nejsou nebezpeční a dokonce i příbytky zbavují otravného hmyzu, čehož si přesto lidé nedají vážit, protože se prostě ohromně bojí jejich velikost. V australském městě Brisbane se proto nedávno objevil další příběh, kdy Gavin Shil, majitel firmy odstraňující nepříjemné živočichy z bytů a domů, dostal od zákazníka informaci, že se na jeho stěně nachází matka všech pavouků. Gavin vzal přívlastek s rezervou, ale po příchodu na místo skutečně musel uznat, že nic podobného ještě neviděl. Pavouci huntsman obvykle dorůstají do velikosti asi 16 centimetrů, ale tento exemplář měl 25 centimetrů a pro Gavina je to největší pavouk, jakého kdy viděl. Naštěstí se mu podařilo bezpečně ho z domu odstranit, ale člověk v Austrálii nikdy neví, kdy v jeho domě objeví další zvířecí překvapení.

Domů
Sdílet
Diskuse