Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. května 2017 11:35
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda reaguje na trendy a pro následující modelový rok obdařila Superb plejádou vylepšení

TECH
Uložit Uložené

Superb modelového roku 2018 dostává vícero vychytávek.

Ne že bychom měli těch novinek od Škody za poslední období málo, spíše naopak, česká automobilka nám ale servíruje opět něčeho nového. I přesto, že Superb si na plnohodnotný facelift musí ještě nějaký ten rok počkat, u příležitosti nového modelového roku jsme svědky vskutku nečekaně rozsáhlých změn. Zvenku se prakticky nic nemění (přibyly jen 19" disky Acamar a černý lak Velvet), v interiéru jsou ale novinky okamžitě patrné. Jako první je to zcela nová, 9,2" obrazovka multimediálního systému, který známe například z faceliftované Octavie, ale i modelů Kodiaq, Karoq, respektive Golf či Arteon. Sice jde v zmíněných modelech vždy o decentně odlišný tvar a zapracování do palubní desky, ani zde nechybí čistě skleněný design bez fyzických tlačítek. Ty totiž vystřídala zcela hladká plocha a několik dotykových tlačítek po stranách. Vrcholný infotainment Columbus tak nahrazuje dosavadní, maximálně 8" obrazovku a zároveň přináší modernější a hodnotnější dojem. Změny přitom neobešly ani systém Swing, který má po novém místo pěti palců až 6,5" displej.

Další úplnou novinkou je masážní sedadlo řidiče, které je možno zakoupit výhradně v kombinaci s ventilací a koženým čalouněním. Superb modelového roku 2018 dále v nabídce počítá už i se zdvojenými akustickými skly v předních dveřích. O lepší odhlučnění se stará speciální fólie mezi jednotlivými vrstvami. Nemusíme mluvit o tom, že Superb je skutečně velkým autem, no a hlavně prostorný interiér je toho důkazem. Škoda tak představuje funkci Digital Voice Enhancement neboli elektronické zesílení hlasu – díky mikrofonu se hlas přední posádky přenese a zesílí k zadním pasažérům. Vzhledem k novým směrnicím, které vstoupí v platnost od příštího roku, i Superb dostal automatické nouzové volání, tedy systém eCall s automatickým upozorněním bezpečnostních složek v případě nehody. Aby toho nebylo málo, technologie Manoeuvre Assist prošla vylepšením – při parkování asistent sám zabrzdí vozidlo v okamžiku, kdy by měl před sebou překážku, které si řidič nevšimne. Nuže, už si jen počkat na full-LED světlomety a plně digitální budíky a Superb se skutečně velmi blízko přiblíží ke koncernovému Passatu.

Domů
Sdílet
Diskuse