Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2017 20:08
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Matka dostala univerzitní titul, protože se svým ochrnutým synem chodila na každou přednášku. Chtěla mu zabezpečit nejlepší vzdělání

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bez ní by to Marty jednoduše nedokázal dotáhnout až do úspěšného konce.

Mateřská láska nemá hranic. Judy O'Connor to v průběhu uplynulých let dokázala, když se svým ochrnutým synem navštěvovala výuku na jeho univerzitě každičký den, aby mu mohla pomáhat s psaním poznámek a pohybem po areálu obecně. Její 29letý syn Marty byl až do doby před čtyřmi lety aktivním mladým chlapem, který se věnoval snowboardingu či volejbalu, ale jedna osudová chvíle mu život zcela změnila. Marty nešťastně spadl ze schodů a poškodil si několik klíčových částí těla natolik, že mu ochrnuly všechny končetiny. I když mu následně pomohl intenzivní rekonvalescenční kurz, ochrnutí už nezmizelo, a tak si jeho máma řekla, že mu umožní následovat akademické sny. Marty sice na přednáškách používal počítač či iPad uzpůsoben k využívání hlasovou formou, ale někdy to prostě nešlo, nebo to nebylo praktické, a proto tam stále byla i jeho usměvavá maminka.

Nejkrásnější chvíle přišla před pár dny, kdy nastal čas, aby si Marty oficiálně převzal svůj univerzitní diplom. Samozřejmě, na pódium ho přivezla jeho máma a radovala se z toho, že to Marty navzdory překážkám dokázal, avšak Marty si pro ni společně s univerzitou přichystal ještě jedno obrovské překvapení. Uvaděč celé ceremonie naráz prohlásil, že i Judy si má přijít převzít svůj čestný MBA titul z Champan University a následná oslava určitě musela stát za to.


Domů
Sdílet
Diskuse