Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. května 2017 19:04
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Internet si láme hlavu nad zapeklitou hádankou. Lidé u ní prý stráví i 10 minut, ale mnozí správnou odpověď nenajdou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zdánlivě jednoduchá hádanka není ani zdaleka tak lehká.

Na první pohled jednoduchá a pro někoho až primitivní hádanka, ale po bližším prozkoumání člověk zjistí, že to tak snadné nakonec nebude. Internetem se v posledních dnech začala šířit krátká hádanka, ke které nebudeš potřebovat žádné matematické myšlení, ale pouze starý dobrý selský rozum. Opět je potřeba uhodnout to, v jakém rodinném vztahu se nacházejí jednotlivé postavy ze zadání a jak se ukázalo, lidé na internetu nad hádankou sedí klidně i 10 minut, aniž by přišli na správnou odpověď, protože si nedokáží odvodit základní principy toho, jak to v běžné rodině vypadá. Pokud tedy dokážeš hádanku rozlousknout během několika desítek sekund, pak se pochlub v komentářích, ale pokud bys to nedokázal, na konci článku najdeš i krátké vysvětlení, jak ji bylo potřeba vyřešit.

Hádanka:

Pokud je Terezina dcera matkou mojí dcery, kým jsem já pro Terezu?
1.) Babička
2.) Dcera
3.) Vnučka
4.) Já jsem Tereza


Slovní spojení matka mojí dcery prakticky znamená „já“, takže pokud toto slovní spojení v hádance nahradíš, dostaneš „Pokud jsem Terezinou dcerou já, kým jsem já pro Terezu?“ Logicky, odpovědí je C, tedy dcera.

Domů
Sdílet
Diskuse