Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2017 18:08
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Homosexuální supi úspěšně vyseděli vejce. Amsterdamská zoologická zahrada dala svému oblíbenému páru šanci a samci je nezklamali

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zoologická zahrada v nizozemském Amsterdamu slaví nový přírůstek.

Amsterdamská zoo Artis zažívá v posledních dnech pozoruhodný nový přírůstek do své velké rodiny zvířat. Nejde o žádného speciálního a vzácného tvora, ale o mláďátko supa bělohlavého, které se však vylíhlo jen díky tomu, že jeho vajíčko vyseděli dva homosexuální samci. Homosexualita u ptáků podle odborníků není až tak neobvyklým jevem, takže to, že dva samci supa tvoří v amsterdamské zoologické pár už několik let nebylo žádným tajemstvím, ale zaměstnanci nejdříve zaváhali, když na zemi v životním prostoru supů objevili opuštěné vajíčko.
 
Původně sice bylo umístěno do speciálního inkubátoru, kde by se zřejmě i úspěšně vylíhlo, ovšem ošetřovatele napadlo, že by mohli dát šanci svým homosexuálním samcům a vše nakonec dopadlo na výbornou. Vajíčko bylo umístěno do jejich společného hnízda, které si svépomocí postavili, a po identifikování vajíčka si ho přivlastnili, přičemž se oba samci střídali, aby vejce dostatečně vyseděli a mohl se z něj vylíhnout zdravý jedinec. V této chvíli situace vypadá tak, že mládě si na své dva otce zvyká výborně, oba ho pečlivě krmí a starají se o jeho bezpečnost, a tak bude ještě zajímavé sledovat, jak tento roztomilý příběh dopadne.


Domů
Sdílet
Diskuse