Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. června 2017 15:44
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Hroch nemilosrdně utopil nosorožce, který okupoval jeho vodní plochu. Nechtěl ji opustit, a tak zaplatil životem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nosorožec neměl proti agresivnímu hrochovi žádnou šanci.

Příroda umí být občas pořádně nemilosrdná, o čemž se mohli přesvědčit i návštěvníci národního parku Kruger v Africe. V době sucha zvířata zoufale vyhledávají možnosti, jak se osvěžit a napít vody, čehož chtěl dosáhnout i jeden nosorožec, ale jak později zjistil, nevybral si právě nejlepší místo. Nosorožec narazil na vodní plochu, kterou dosud okupoval hroch, a i když se chtěl jen trochu napít, hroch okamžitě zaujal útočnou pozici a několik minut dával nosorožci jasně najevo, kdo je v situaci pánem.

Naneštěstí, nosorožci byl v minulosti odstraněn jeho roh v rámci preventivní ochrany proti pytlákům, což se mu tentokrát vymstilo, protože se vůči agresivnímu hrochovi neměl jak bránit. Po chvíli hroch zaútočil a nosorožce stáhl do vody, přičemž ho zranil a nakonec i utopil. Přihlížející certifikovaný lovec Stanley Robertson jen konstatoval, že příroda je už jednou taková a nikdo se situací nemohl nic udělat, po čemž se na internetu rozpoutala diskuse o tom, jací jsou lidé krutí, když kvůli nim musel nosorožec přijít o roh a to ho možná nakonec i zabilo.

Domů
Sdílet
Diskuse